NAJBOLJE ZA KRAJ: Srpski centri fantastični na oproštaju od NBA sezone! (VIDEO)

Boban Marjanović
print screen/you tube.com/Top Euro Pros

Nikola Jokić i Boban Marjanović imali su sjajnu noć na oproštaju od ovogodišnje sezone u NBA.

 

Jokić je imao učinak od 29 poena, 16 skokova 8 asistencija i 5 blokada u pobedi Denvera nad Oklahomom od 111:105. Boban Marjanović je postigao 14 poena, 11 skokova i 3blokade u porazu Detroita od Orlanda 113:109.

Jokić je protiv Oklahome odigrao jednu od najboljih partija u sezoni, postigavši 29 poena, 16 skokova, osam asistencija i pet blokadi što mu je rekord karijere.

Dve asistencije su mu nedostajale za novi tripl-dabl učinak, ali će Nikola kao i organizacija Nagetsa biti prezadovoljni njegovim učinkom na ovom meču, kao i na celoj sezoni.

Da je ova pobeda značila dosta Denveru, govori i potez trenera Melouna da Jokića na terenu drži čak 40. minuta , kako bi imali što veće šanse da impresivnu godinu završe pobedom nad jednim od boljih timova lige.

Uz sjajnog Nikolu koji je postigao 29, Denver su do pobede još vodili i Mari sa 27 i Bizli sa 17 postignutih poena.  

Najefikasniji u gostujućoj ekipi bili su Gibson i Grent sa 13 i Kanter sa 12 postignutih poena. 

Denver je sezonu završio na devetom mestu zapadne konferencije sa 40 pobeda iz 82 odigrane utakmice, pobedom manje od Portlanda koji je prošao u narednu fazu takmičenja.

Oklahoma je regularan deo sezone završila na šestom mestu sa 47 pobeda.

U drugom meču u kome je Srbija imala predstavnika, Boban Marjanović je proveo 20 minuta na terenu u tesnom porazu Detroita od Orlanda 113:109.

Marjanović je još jednom zabeležio dabl-dabl učinak i ponovo bio jedan od najzapaženijih igrača svoje ekipe. postigavši 14 poena, uhvatio 11 lopti i imao tri blokade.

Još jednom je srpski centar odlično iskoristio minute koje mu je poverio trener Pistonsa, s obzirom da se ekipa nije plasirala u doigravanje.

Uz odličnog Marjanovića, najraspoloženiji u redovima Detroita bili su Kaldvel-Poup i Smit sa 20, kao i Bulok sa 17 postignutih poena.

U pobedi domaćina, najefikasniji bili su Gordon sa 32 i Pejton sa 21 postignutim poenom.

Detroit je sezonu završio na desetom mestu sa 37 pobeda, dok je Orlando 13. sa 29.