Najbolji fudbaler u istoriji Severne Makedonije najavio KRAJ KARIJERE

Najbolji fudbaler u istoriji Severne Makedonije, Goran Pandev, u ekskluzivnom intervjuu za Meridian sport poručio je da će se posle Evropskog šampionata najverovatnije povući iz nacionalnog tima, ali da pre toga želi da napravi još jedno čudo, ovog puta na najvećoj kontinentalnoj sceni.

printscreen/youtube

Kada je prekaljeni napadač Đenove 12. novembra 2020. pogodio za trijumf u baražu za Evropsko prvenstvo protiv Gruzije (1:0), bilo je jasno da će prvi put u karijeri sa trakom oko ruke povesti svoju zemlju na neko veliko takmičenje, a sada ne želi da se zadovolji time.

Makedonija je u grupi sa Holandijom, Austrijom i Ukrajinom na Evropskom prvenstvu. Pa, koje su njihove granice?

– Nalazimo se u vrlo teškoj grupi, imamo loše iskustvo sa Austrijom, igrali smo dva puta i imamo negativan skor. Jasno je da nema slabe reprezentacije na prvenstvu, što znači da u svaku utakmicu moramo da uđemo hrabro i dobro pripremljeni. Ako prođemo grupu, za nas će to biti kao da smo osvojili Evropsko prvenstvo. Ono što nam ide u korist je činjenica da nemamo šta da izgubimo, da smo svesni naših mogućnosti i da upravo zato možemo da iznenadimo – rekao je Pandev za Meridian sport.

Ko su glavni favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva?

– Ima više favorita, dosta je kvalitetnih reprezentacija. Favorizuju se Francuzi i Portugalci, ali ne treba da potcenimo ni Španiju, Englesku i Nemačku, naravno! Biće ovo zanimljivo i neizvesno prvenstvo.


Čini se da navijači, kada je Pandev u pitanju, ne prihvataju “oproštaj”. Ali, on ima drugačije planove…

– Zahvalan sam navijačima koji ne prestaju da bodre i reprezentaciju i mene i koji ne prihvataju moju penziju. Videćemo posle Evropskog prvenstva, ali mislim da je ovde moj kraj i da idem u penziju. Sada sam samo skoncentrisan na utakmice na prvenstvu, a posle ću razmišljati o oproštaju i na koji način ću se oprostiti od reprezentacije.

Severnu Makedonija i na Svetskom prvenstvu – realna ili nemoguća misija?

– Naravno da vidim, ova generacija ima puno kvaliteta. Odigrali smo tri utakmice u kvalifikacijama za Svetsko, imamo šest bodova. Nesrećno smo izgubili od Rumunije, promašili smo mnogo šansi i nismo zaslužili da izgubimo – zaključio je Pandev razgovor za Meridian sport.