Najbolji kad je najpotrebnije: ‘Orlići’ ubedljivi sa Ircima, čeka se rasplet

Mlada reprezentacija Srbije pobedila je Severnu Irsku sa 4:1, u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali još nije obezbedila plasman.

Pobedom protiv Severne Irske mlada selekcije Srbije zadržala je šanse da se sledeće godine nađe na Evropskom prvenstvu u Češkoj, jer sa ovim rezultatom može da bude među četiri najbolje drugoplasirane ekipe po grupama.

SEVERNA IRSKA – SRBIJA 1:4 (0:2)

Stadion: Šamrak park (Portdaun), Sudija: Ugo Migel (Portugalija). Strelci: Pešić u 34. i Slavoljub Srnić u 36. i 56, Kostić u 58. minutu za Srbiju, a Brobel u 67. minutu za Severnu Irsku

Žuti kartoni: Kostić, Petković (Srbija)

Severna Irska: Džons, Damigan, Konlan (od 80. min Barns), Harni, Sandles Vajt, Meknir (od 83. min Mekgihan), Vinčester, Grej, Brobel, Doherti (od 57. min Milar), Daf. Kapiten: Grej. Selektor: Džim Megilton

Srbija: Dmitrović – Petković, Pantić, Veljković, Petrović – Mijailović, Radoja (od 86. minuta Milinković) – Kostić, Čavrić (od 68. min Đurđević), Sl. Srnić (od 90. min Stojković) – Pešić. Kapiten: Petković. Selektor: Radovan Ćurčić

U poslednjem kolu Belgija je bila slobodna. U drugoj utakmici 9. grupe Italija je savladala Kipar sa 7:1 i kao prva se direktno plasirala u baraž takmičenje.

Selektor Srbije Radovan Ćurčić, iako je bio lišen usluga igrača iz A reprezentacije, morao je i protiv Severne Irske, da sastavi drugačiji tim od onoga koji je izgubio u Peskari od Italije (3:2). U tim su se vratili Petković, Mihailović i Radoja, a poverenje je ukazao još Sl. Srniću i Čavriću.

Naši momci su od prvog minuta krenuli u silovite napade, dajući tako domaćinu na znanje da ih samo pobeda interesuje. U tim početnim trenucima naročito je agilan bio Filip Kostić, koji je svojim prodorima bio stalna pretnja po gol domaćina.

Mladi fudbaleri Srbije ostavili su odličan utisak, ali više ništa nije u njihovim rukama. Sada zavise od rezultata u drugim grupama, pa ostaje nada da će mladi „Beli orlovi”, ipak, biti učesnici baraža.

U “baraž” takmičenje će učestovati pobednici deset kvalifikacionih grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe. Pobednici baraž mečeva, uz domaćina i organizatora Češku, sledeće godine će se boriti za titulu prvaka Evrope.

Tabela:

Italija 8 6 0 2 19:7 18

Srbija 8 5 1 2 18:10 16

Belgija 8 5 1 2 15:7 16

Kipar 8 2 0 6 7:21 6

S.Irska 8 1 0 7 3:17 3