NAJBOLJI OD NAJBOLJIH: Ko su favoriti za osvajanje Svetskog prvensta u fudbalu 2022?

Svetsko prvenstvo u fudbalu se bliži! Iako Srbi važe za košarkašku naciju, moramo se složiti da je fudbal ipak najpopularniji sport među našim stanovnicima. Naša reprezentacija konačno liči na onu pravu, a najveće zasluge tome idu Piksiju koji je uspeo da postavi stvari na svoje mesto. Međutim, da li će njegov metod vođenja reprezentacije doći do izražaja je nešto što tek treba da vidimo.

Pixabay.com

Iako svetsko prvenstvo počinje za 2 meseca, online kladionice već imaju svoje favorite Teško je reći ko će osvojiti svetsko prvenstvo. Precizan odgovor ne mogu dati ni najveći poznavaoci ovog sporta. Međutim, ono što možemo uraditi je da napravimo neke zaključke na osnovu svih analiza koje smo pročitali. Da napomenemo, kada budete odigrali tiket uvek se može izvršiti provera tiketa. Kao Soccer provera tiketa, recimo. Pa, da počnemo!

Najveći Favorit – Brazil

Znamo da nismo izmislili toplu vodu. Brazil je uvek pri vrhu ove liste, ali čini se da su njihove šanse nikada veće. Verovali ili ne, ova reprezentacije nije uspela da osvoji svetsko prvenstvo još od davne 2002 godine. Međutim, njihovi reprezentativci su uspeli da obraduju celu naciju 5 puta u istoriji fudbala.

U ovoj reprezentaciji, bukvalno svaka pozicija je puna predobrih igrača. Od Alisona Bekera do Nejmara i Viniciusa Juniora…sve su to igrači svetske klase. Ono što ovom timu treba je trener koji če spustiti ego svih ovih profesionalaca i podrediti ih timu. Ukoliko to neki pojedinac uspe, verujemo da će Brazil stvarno doći do finala i osvojiti turnir.

Francuska

Francuska i Argentina su trenutno u borbi za drugo odnosno treće mesto na listi favorita. Generalno gledano, Francuska trenutno dosta mladih igrača. Manjak iskustva (i fudbalskog i životnog= pojedinih igrača može biti glavna mana ovog tima. Međutim, ne možemo izbegnuti da kažemo da su svi ti mladi igrači stvarno fenomenalni. Mbappe, Kamavinga…da ne nabrajamo. Osim toga, tu je podrška nekih veterana među kojima će verovatno biti i osvajač ovogodišnje zlatne lopte Karim Benzema.

Argentina

Argentina jednostavno mora da bude pri vrhu ove liste. Njihov vezni red i napad je sačinjen od igrača koji su u dobroj formi. Koliko su dobri pokazano je na u skorašnjoj pobedi nad Italijom u jednom manje poznatom internacionalnom takmičenju. Za sada, oni su u veoma dobrom nizu. Verovali lii ne, nisu izgubili 32 utakmice za redom. Ukoliko uspeju da ne izgube još 5, oboriče rekord koji su postavile neke starije generacije. Sve u svemu, ovaj turnir če Mesiju značiti puno jer nikada nije uspeo da ga se domogne. Za sledeći je pitanje u kakvoj će formi biti i da li će se uopšte baviti fudbalom (mada, ne sumnjamo da hoće).

Srbija

E, ovo je za našu dušu! Ni u jednoj kladionici nije moguće naći Srbiju visoko kotiranu. Ali, mi kao građani ove zemlje i navijači moramo da verujemo u čuda. Ne, nema mesta lažnoj euforiji. Mi nismo najjača reprezentacija i evidentno je da mnogi igrači iz našeg tima još uvek nisu imali priliku da se takmiče na ovim internacionalnim turnirima. Ali, verujemo da Mitar, Vlahović, Tadić, Kostić i ostala ekipa mogu da ostvare neke značajne rezuitate. Povrh svega, tu je Piksi koji je uspeo da stvori pobedničku atmosfer i stvori pobednički mentalitet kod svakog pojedinca!

Zaključak

Kada pogledate listu osvajača fudbalskog svetskog prvenstva, videti zastavu Srbije je nemoguće. Srpski fudbal je zaista prolazio kroz neke teške periode i vreme je da se stvari poprave. Deluje za sada sve okej, ali bez lažne euforije! Turnir će biti izuzetno zanimljiv i svi ga željno išekujemo.