NAJBOLJI ODUSTALI: Selektor Zimonjić u polufinale Dejvisa vodi MLADE TENISKE LAVOVE!

Nenad Zimonjić
Wikipedia

Posle Novaka Đokovića i Janka Tipsarevića, Viktor Troicki je potvrdio da neće igrati u polufinalu Dejvis kupa (15-17. septembra) u Lilu protiv Francuske.

 

Troicki je objasnio da nema samopouzdanja i da bi veliki napor za njegovo telo predstavljalo da sa sezone na betonu pređe na šljaku, a onda se opet vrati igranju na tvrdoj podlozi.

 
Viktor ne blista uopšte u poslednje vreme, u poslednja dva meseca je odigrao četiri turnira i zabeležio samo dve pobede. I to na US Openu. Ni zdravstveno stanje srpskog asa nije sjajno, probleme sa leđima vuče još od Vimbldona, pa je i to uticalo na njegovu odluku da preskoči polufinale u Lilu.

Po svemu sudeći, selektor Nenad Zimonjić će u vatru morati da gurne mlade – Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića i najverovatnije Lasla Đerea.

Krajinović i Đere su imali odličnu sezonu na šljaci, ali na čelindžerima. Lajović je takođe osvojio jedan čelindžer koji se igrao na crvenom tucaniku.

Sa druge strane, Francuzi imaju iskusan i kvalitetan tim. Francuski mediji nagađaju da za njihov tim neće igrati Žo-Vilfrid Conga i Gael Monfis, ali tu su uvek iskusni Šardi, Beneto, Per i sjajan dubl koji čine Erber i Mau.

Srbi u taj duel ulaze kao autsajderi, a naši mladi momci bi ovo trebalo da shvate kao šansu da se nadigravaju sa najboljima i šansu da stiču nova iskustva.

U drugom polufinalu u Briselu igraju Belgija i Australija.