NAJJAČI DOKAZ DO SAD? Pronađeno pismo hrvatskog huligana KOJI JE BIO NA DERBIJU, a evo ŠTA U NJEMU PIŠE

Derbi
Beta/MILOS MISKOV

U pitanju je pismo ispisano na papiru u hotelskoj sobi, a napisao ga je najmlađi među uhapšenim Splićanima i upućeno je njegovoj devojci.

 

Kako “Blic” prenosi, u sobi hotela u kome su bili smešteni huligani iz Splita pronađeno je pismo jednog od njih koje predstavlja, za sada najjači dokaz, da su oni došli na južnu tribinu kako bi izazvali incidente i haos koji je usledio.

 

U pitanju je pismo ispisano na blokčetu koje je napisao najmlađi huligan iz Splita, Ivan Ronald Mišković (18), a koje je bilo upućeno njegovoj devojci koju oslovljava sa “Ljube” (dalmatinski izraz za dragu ili voljenu prim. aut.).

Policija i tužilaštvo koji su analizirali pismo smatraju da se može zaključiti da je Ivan pismo napisao i iz straha za sopstveni život, jer je znao gde ide, i ljubavi prema devojci koju naziva Ljube.

Iz sadržine pisma se takođe zaključuje, nedvosmisleno, da su huligani iz Splita s namerom došli da izazovu tuču, a ne turistički, kako je tvrdila ranije supruga jednog od huligana, jer je Ivan napisao: “Imam opasan, veoma opasan dan zato ti i pišem jer ko zna kako će biti. Dobiću možda malo batina ali ću ih dati više, puno više.

“Blic” navodi da se iz pisma vidi i da Hrvati nisu ništa prepustili slučaju i da su bili odlično pripremljeni, jer je mladi Splićanin napisao da se organizovalo njih 150 i da su izračunali da će se tići sa njih 600. Takođe, iz konotacije pisma jasno je da se Ivan i pomalo boji. “Malo brinem, ali ne odustajem“.

Pismo je ostalo na stočiću pored kreveta i nije poslato, zašto – utvrdiće istraga, koja za sada zna da su Hrvati stigli u Beograd dva dana pre utakmice i da im je navodno neko platio 10.000 evra za izazivanje haosa, kako pišu mediji.