NAJLEPŠA SEĆANJA NIKADA NE BLEDE: Posle jučerašnjeg slavlja, Zvezda danas obeležila 26 GODINA OD TOKIJA!

Crvena zvezda
BETA

Fudbalski klub Crvena zvezda obeležio je danas 26 godina od osvajanja titule prvaka sveta u Tokiju!

 

Dan pošto su crveno-beli pobedili Keln i izborili plasman u šesnaestinu finala Lige Evropa, rukovodstvo kluba, veterani, fudbaleri i stručni štab Crvene zvezde obeležili su godišnjicu od Tokija.

Plasam u drugu fazu nekog evropskog takmičenja posle 25 godina igračima i stručnom štabu čestitao je Dragan Džajić.

Odigrali ste borbenu utakmicu i ono što ste obećali pre meča ste i ispunili. Vi ste igrači koji su sa stručnim štabom na čelu posle mnogo godina doživeli afirmaciju i vratili Zvezdu tamo gde joj je i mesto. U ime svih ljudi vam čestitam i želim da nastavite ovako jer imate prostora da na proleće budete još bolji i uspešniji, rekao je Dragan Džajić, objavljeno je na sajtu kluba.

Džajić je podsetio da je titula svetskog prvaka od pre 26 godina tek ove godine ozvaničenja. On je naveo da želi da klub iz Ljutice Bogdana ponovo doživi takav uspeh.

To nije lako, ali nastojite da ostvarujete što bolje rezultate. Tako veliki uspesi u istoriji kluba ostavljaju najlepša sećanja. Tokom prethodnih godina održavalo nas je to što smo bili prvaci sveta, pa je mogao da se opravda i poneki neuspeh. Ovo što ste vi uradili je veliki uspeh, mnogo ste obradovali Zvezdine navijače. Svi smo znali još na početku sezone da ste vi odlični igrači, a sada ste to i dokazali – rekao je Džajić.

 

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović čestitao je igračima i stručnom štabu na svemu što su pokazali na 14 međunarodnih utakmica ove sezone.

Znate da ste zabeležili još jedan rekord, jer nijedna ekipa koja je krenula od prvog kola nije došla do eliminacione faze. Čestitke upućujem vama i stručnom štabu, jer bez predanog rada ne bi bilo rezultata. Ono što su naši fudbaleri uradili u Tokiju 1991. godine je inspiracija generacijama igrača koje su dolazile iza te slavne generacije. Svima vama taj uspeh treba da služi kao dokaz da se uz dobar rad mogu dosegnuti najveće moguće visine. Vremena su se mnogo promenila, danas se sudaramo sa bogatijim klubovima, ali čvrsta volja, organizacija i predan rad uvek daju rezultate, rekao je Mijailović.

Legenda kluba Vladica Popović, koji je sa klupe predvodio fudbalere u Japanu 1991. godine, naveo je da se nada da će crveno-beli u narednom periodu proslavljati još veće uspehe.

Biću ovde da sačekam još nekoliko vaših titula. Želim vam mnogo uspeha u nastavku evropskog puta, u Zvezdi nikad nije lako, ali mi se svi borimo. Svima čestitam ovo što ste juče uradili i nadam se da ćemo u narednom periodu ponovo stisnuti jedni drugima ruke i da ćemo proslavljati neke još veće uspehe – rekao je Popović.