NAJMLAĐI DEBITANT U ISTORIJI PARTIZANA zaigrao protiv ‘romantičara’

FK Partizan
sr.partizan.rs

Fudbaler Partizana Dušan Vlahović ušao je danas u igru protiv OFK Beograda i tako sa 16 godina i 24 dana postao najmlađi debitant u istoriji kluba.

 

Vlahović je u igru protiv “romantičara” ušao u 70. minutu, i tako oborio rekord Nenada Marinkovića, koji je pre 12 godina debitovao sa 16 godina, dva meseca i sedam dana.

Partizan je poveo golom Darka Brašanca u 22. minutu, a OFK je preokrenuo za šest minuta u drugom poluvremenu. Vladimir Jovović doneo je izjednačenje u 57. minutu, a Marko Pavlovski je doneo prednost “romantičarima”.

Partizan je ostao četvrti, sa dva boda manje od Čukaričkog.

Radnički je u Nišu bio ubedljiviji i dominantniji, a slavio je golovima Miodraga Tomovića u 39. i Saše Marjanovića u 73. minutu. Javor je imao svoje prilike, ali ih nije iskoristio, tako da je posle ovog poraza pao na deveto mesto.

Na stadionu Voždovca nije bilo većih uzbuđenja sve do završnice meča. Prvo je Miloš Stanković u 71. minutu doveo Radnik do vodjstva, da bi “zmajevi” sa dva lepa poteza ubrzo napravili preokret.

Prvo je Borislav Terzić u 73. minutu sa ivice šesnaesterca doneo izjednačenje Voždovcu, a onda je Alen Mašović u 80. predriblao celu odbranu gostiju i doneo ekipi prvu pobedu u prolećnom delu sezone.

Sve današnje utakmice počele su minutom ćutanja u znak počasti prema preminulom Slobodanu Santraču.