Najpoznatiji Srbin današnjice slavi 28. rođendan: Rolan Garos jedina želja

Novak Đoković
Beta

Jedan od najboljih sportista u istoriji, srpski teniser Novak Đoković, danas slavi 28. rođendan.

 

Momak rođen u Beogradu 22. maja 1987. godine još od malih nogu pokazivao je veliki talenat, a Jelena Genčić, dama koja ga je prva trenirala, predvidela mu je svetlu budućnost.

– Znala sam da će biti šampion. Bilo mi je potpuno jasno. Bio je ozbiljan, savestan i nadasve talentovan – Jelena Genčić.

U holadskom gradu Amersfortu 2006. godine osvojio je svoj prvi ATP turnir, a od tada je krenula prava žetva uspeha za njega.

U dosadašnjoj karijeri osvojio je osam titula na Gren slem turnirima: Otvoreno prvenstvo Australije 2008, 2011, 2012, 2013. i 2015, Vimbldon 2011. i 2014. i US Open 2011. godine. Drži rekord sa osvojenih pet trofeja na Australijan openu i jedini je koji je trijumfovao tri puta zaredom u Open eri.

Jedini trofej koji mu nedostaje jeste onaj iz glavnog grada Francuske, a priliku da to ispravi imaće već od nedelje kada počinje Rolan Garos.

U karijeri je postavio mnoštvo rekorda i dobio je mnoga priznanja, ali je prošla godina bila najveličanstvenija za njega. Nole se 2014. oženio dugogodišnjom devojkom Jelenom, a iz te ljubavi na svet je došao i njihov naslednik – mali Stefan.