NAJSTARIJI BROJ JEDAN U ISTORIJI: “Doći do prvog mesta u 36. godini je OSTVARENJE SNA”

Federer
BETA

Švajcarski teniser Rodžer Federer vratio se na prvo mesto ATP liste posle više od pet godina i sa 36 godina postao najstariji broj jedan u istoriji tenisa.

 

Kakvo je ovo neverovatno putovanje bilo za mene… Doći do prvog mesta u 36, skoro 37. godini je ostvarenje sna, rekao je Federer.

Federer je juče pobedio Holanđanina Robina Hasea u četvrtfinalu turnira u Roterdamu, što će mu od ponedeljka doneti prvo mesto na ATP listi.

On je postao najstariji igrač i u muškoj i u ženskoj konkurenciji koji je stigao do pozicije broj jedan, a prevazišao je Andrea Agasija koji je najbolji teniser sveta bio sa 33 godine.

Biti broj 1 je jedno od najvećih dostignuća u našem sportu… Sada sam malo stariji, pa je možda osećaj i posebniji, rekao je on.

Na početku stižete do te pozicije jer igrate jako dobro. Kasnije, počnete da se borite sa drugima koji zaslužuju da budu tamo, a kako ste stariji osećate da morate da uložite više napora… Dakle, zbog toga mi ovo možda i najviše znači – dodao je Federer.

Švajcarac će u ponedeljak započeti 303. nedelju na prvom mestu ATP liste.

Federer će u polufinalu turnira u Roterdamu igrati protiv Italijana Andreasa Sepija. U drugom polufinalu igraće David Gofan i Grigor Dimitrov.loading...