Najtalentovaniji hrvatski klinac definitivno postaje član Barse

Zvanično je: Alen Halilović, 17-godišnji fudbaler zagrebačkog Dinama, potpisao je petogodišnji ugovor sa Barselonom. 'Modri' dobijaju 2,2 miliona evra odmah, a potom i bonuse.

Dok srpski fudbalski klubovi trljaju ruke kada nekog fudbalera prodaju za “siću” (čast izuzecima, poput Miloša Jojića, Aleksandra Mitrovića, Lazara Markovića), dotle zagrebački Dinamo nastavlja dominaciju u transferima u ovom regionu.

Još jedan biser hrvatskog fudbala odlazi iz Dinama u pečalbu i to ne bilo koju, već u Barselonu.

Kao što je ranije najavljivano, 17-godišnji Alen Halilović postao je novi igrač Barselone. On će u Dinamu ostati do kraja sezone, a od naredne će biti član jednog od najvećih klubova na svetu, s tim što će u prvo vreme igrati za B tim Barselone. Potpisao je petogodišnji ugovor.

Katalonski klub je saopštio da je transfer vredan 2,2 miliona evra, ali od ranije se špekuliše da će Dinamo dobijati bonuse u zavisnosti od Halilevićevog učinka. Zagrebački “Jutarnji list” je još ranije izračunao da bi ovaj transfer, vremenom, mogao da naraste i do 15 miliona evra.

– Teško je objasniti kako se osećam. Ovo je ostvarenje snova. Želeo bih da se zahvalim svima u Dinamu, koji će uvek ostati moja prva ljubav, i mesto na kojem sam počeo da ostvarujem svoje snove. Želim sa Dinamom da osvojim ‘duplu krunu’, pa da se posvetim obavezama u novom klubu. Barselona je veliki tim, i biće mi čast da igram za nju – rekao je Halilović za Barselonin sajt.

Zanimljiva je bila izjava trenera Barselone Herarda Martina o Haililoviću koju je dao početkom marta.

– Pregovori sa Halilovićem traju dugo, još od 2010. godine. Dolazi na leto i igraće za Barselonu B – otkrio je tada Martino.

Halilović je za prvi tim Dinama zaigrao 2012. godine, i do sada je postigao šest golova. Za seniorsku reprezentaciju Hrvatske prvi put je igrao 2013. godine, i tako postao najmlađi debitant u istoriji hrvatskog reprezentativnog fudbala.