Ni posle više od tri decenije uspomena na Dragana Mancea nije izbledela, a njegova  borbenost, golovi i način na koji ih je proslavljao i dalje se prepričavaju među navijačima crno-belih.

Dragan Mance rođen je 1962. godine u Beogradu. Odrastao je u Zemunu sa ocem Ferdinandom, majkom Dušankom i mlađim bratom Goranom. Karijeru je započeo u tadašnjoj Galenici, a neverovatan talenat i osećaj za gol brzo su ga odveli u voljeni klub.

Mance je debitovao za Partizan sa 18 godina. Tokom pet sezona koliko je proveo u Partizanu, postigao je 174 gola na 279 utakmica. Navijačima su u sećanju ostali golovi protiv najvećeg rivala i u evropskim takmičenjima. Strast prema igri i proslave golova postale su važan deo Partizanove istorije, stvorivši od ubojitog napadača pravu ikonu kluba. Zbog toga je danas veoma poštovan među mlađim ljubiteljima fudbala, čak i onih koji su rođeni mnogo godina posle njegove smrti.

Dragan Mance nastradao je u saobraćajnoj nesreći 3. septembra 1985. godine. Poslednji pogodak za Partizan postigao je dva dana pre tragičnog događaja u prvenstvenom meču protiv podgoričke Budućnosti.