NAJVEĆA POBEDA U ISTORIJI SUPERKLASIKA: Burno slavlje navijača Rivera prekinula madridska policija (VIDEO)

Fudbaleri River Plejta osvojili su Kopa Libertadores, pošto su posle produžetaka i preokreta u Madridu pobedili Boka Juniors sa 3:1 u drugoj utakmici finala.

Beta/AP

River je do četvrte titule Kopa Libertadores došao ukupnom pobedom od 5:3, a revanš u Madridu odlučen je golovima Lukasa Prata u 66, Huana Kintera u 108. i Gonsala Martinesa u 121. minutu.

Boka je prethodno povela pogotkom Darija Benedeta u 44. minutu.

Početak utakmice nije doneo mnogo uzbuđenja, River je imao više loptu u svom posedu, ali je Boka prva uspela da dodje do prednosti.

Posle sjajne akcije u 44. minutu kada je Naitan Nandes kroz sredinu uposlio Benedeta, mladi napadač postigao je vodeći gol u situaciji “jedan na jedan” i doneo veliko slavlje formalnim gostima u ovom meču.

Drugo poluvreme u potpunosti je pripalo Riveru koji je u 68. minutu došao do izjednačenja posle dobre akcije i proigravanja Ignasija Fernandesa s desne strane, okončao je Prato.

Otišlo se u produžetke, a sam početak obeležio je crveni karton za Boku koji je dobio Vilmara Barijos.

Imao je River konstantnu inicijativu, a pitanje pobednika praktično je rešeno u 108. minutu kada je Huan Kintero sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca doneo preokret.

Boka je krenula na “sve ili ništa” i to s devetoricom igrača, pošto je Fernando Gago zbog povrede morao da napusti igru.

U 120. minutu Leonardo Hara mogao je da donese izjednačenje Boki, ali je šutem sa oko 10 metara pogodio stativu. Usledio je korner, a potom i kontra Rivera koju je okončao Martines.

Velika euforija zbog pobede nad najvećim rivalom prenela se na ulice Madrida, a navijači pobedničke ekipe sukobili su se sa orgnima reda. Policija je morala da reaguje pa nekoliko osoba privedeno. U neredima su korišćeni gumeni meci kako bi rasterali besne navijače.