NAJVEĆI DERBI SVETSKOG VATERPOLA: Delfini žele da prekinu crnu seriju i preko Hrvata stignu do finala!

Vaterpolo reprezentativci Srbije rekli su danas da će u duelu sa Hrvatskom odlučiti želja, agresivnost i dobra igra u odbrani, ali da je potrebna i sreća.

Beta

– Odlučiće veća želja, agresivnost, ali će malo biti potreban i faktor sreće. Tri uzastopne pobede njima daju nadu da mogu ponovo da slave. I mi smo svesni da sve može da se dogodi. Ali, kada izgubite od nekoga dva-tri puta onda presavijete tabak, vidite šta nije valjalo i probate da popravite. Mislim da sada više želimo pobedu – rekao je Filip Filipović pred utakmicu u Barseloni.

Srbija i Hrvatska će se u četvrtak sastati u polufinalu Evropskog prvenstva.

Filipović je naveo da srpski tim treba što pre da zaboravi prethodnu utakmicu sa Madjarskom i potpuno se koncentriše na predstojeći duel sa Hrvatskom.

– Oni su ekipa koja uz nas stalno stiže do postolja. Svetski su prvaci, favoriti su uvek na takmičenju. Poznajemo se vrlo dobro. Znamo kakav im je kvalitet, ali i oni znaju nas, tako da većih iznenadjenja neće biti – kazao je Filipović.

Gojko Pijetlović je rekao da će “kao i uvek” biti teško i da očekuje otvorenu, mušku borbu.

– Kažemo meso u meso. Mnogo će zavisiti od toga kako počne utakmica i kako će odbrane da reaguju. One su odlične na obe strane, golmani, bekovi, centri takođe. Neizvesno do kraja. Hladna glava i mirnoća odlučuju. Potrebna je i mentalna snaga. Ne bih se obazirao na poslednje utakmice. Muški su igrali u Budimpešti, a Rijeka i Split su bili priprema za ono što sledi. Po igrama dižemo formu i verujem da ćemo biti pravi kad treba – rekao je Pijetlović.

Dušan Mandić je kazao da je srpski tim bio iscrpljen posle četvrtfinala sa Madjarskom.

– Ipak, čekaju nas Hrvati. Istrajniji će da pobedi. Njihovi centri i tranzicija u napadu obezbedjuje im dosta isključenja. Znamo to dobro, ali imamo i mi adute. Biće to spektakl, uživanje za igrače i gledaoce. Sećam se Budimpešte gde je nama pala odbrana. Nikad nije bila lošija. Ona je ključ svega – kazao je Mandić.

Andrija Prlainović je istakao da bi bilo dobro da se ponovi odbrana koja je igrana protiv Madjarske.

– Tako bismo dobili samopouzdanje za igru u napadu. Tu bih voleo više golova iz igre, a ne samo kao sa igračem više. Mnogo bi nam to značilo u igri. Nemamo problem sa psihologijom zbog njihove tri pobede. To je polufinalna utakmica sa jednim jakim protivnikom, imaćemo ogromnu motivaciju da odemo u finale. Povreda je prošlost, a da li je forma prava, videćemo u polufinalu. Bitno je da kao ekipa budemo u formi – rekao je Prlainović.