NAJVEĆI KRITIČAR PROMENIO PRIČU: “Novak je u konkurenciji za najboljeg svih vremena”

Bivši Grend slem šampion i komenator Eurosporta kaže da je Novak dosta napredovao u poslednje vreme, a zrelost u igri od njega stvara jednog od najboljih igrača svih vremena.

Beta

Vilander nije uvek pričao pohvalno o srpskom teniseru, a posle osvajanja Sinsinatijasada ističe zrelost u Novakovoj igri.

– Kada vidim Đokovića kako sad igra, vidim drugog igrača. Ne znam da li sam ikad video da igra zrelija, njegova igra je sazrela, a osim toga deluje vrlo skromno i opušteno. Vratio se u velikom stilu. Za tri godine bismo mogli da diskutujemo da li je on najbolji svih vremena, to će brojevi pokazati – rekao je Vilander za španske medije.

Đoković sa 13 Grend slemova je i dalje iza Rafaela Nadala (17) i Rodžera Federera (20), ali protiv obojice ima bolji međusobni skor.

– Novak je napravio sjajan posao skrivajući bol koji je imao u ruci, skrivajući efekte operacije, fizički i psihički. Dobro je uradio odbojajući da otvoreno priča o tome, o ruci i šansama za povratak. Sviđa mi se što se nije žalio, nije pravio izgovore. Nije igrao dobro posle operacija ali je naporno radio sa trenerom, uključujući porodicu, kao što smo mogli da vidimo na Vimbldonu – objašnjava Vilander.

Ove godine svaki igrač iz “velike trojke” je osvojio po jedan Grend slem (Australijen open – Federer, Rolan Garos – Nadal, Vimbldon – Đoković), pa će poslednji US Open dati odgovor ko je najbolji u 2018, bez obzira na ATP listu.

– Mislim da samo Đoković ili možda Federer mogu da pobede Nadala. Nadal je favorit uz Đokovića jer neće opet izgubiti od igrača koji nisu u vrhu, neće opet izgubiti od nekog ko ne servira dobro kao Kevin Anderson ili Džon Izner. Takvi neće imati šanse protiv Nadala. Možda još samo Federer, ako bude na svom najvišem nivou. Nadal zna šta treba da radi sa svojim telom i formom, kako da bude najbolji na GS. Posle Toronta je dobio dve nedelje da se spremi za Nujork – istakao je Vilander.

Šveđanin ne očekuje da neko uskoro skine sa trona “veliku trojku”.

– Siguran sam da će Zverev i Kirjos biti na vrhu, ali tek kad ne bude velike trojke – zaključio je komentator Eurosporta.