NAJVEĆI USPEH BELGIJSKOG FUDBALA: Crveni đavoli treći na Mundijalu! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Belgije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Rusiji, pošto je danas u utakmici za treće mesto pobedila Englesku sa 2:0.

Beta/AP

U trijumfu Belgije strelci su bili Toma Menije u četvrtom i Eden Azar u 82. minutu.

Belgija je današnjim trijumfom došla do najboljeg rezultata na Mundijalima, pošto su nadmašili rezultat sa Svetskog prvenstva 1986. godine iz Meksika.

Utakmica je počela dobro po selekciju Roberta Martinesa, pošto su već u četvrtom minutu iz prve dobre prilike na utakmici stigli do vođstva.

Naser Šadli centrirao je s leve strane i na drugoj stativi pronašao Menije koji je loptu samo prosledio u mrežu Džordana Pikforda.

Engleska nikako nije uspevala da pronađe ritam, tim Gereta Sautgejta delovao je nezainteresovano, a jedinu dobru priliku imali su petnaestak minuta pre kraja susreta, kada je Erik Dajer izašao sam ispred Tibe Kurtoe, prebacio ga, ali je njegov klupski saigrač Tobi Aldervejld intervenisao na gol liniji.

Belgija je pitanje pobednika rešila u 82. minutu kada je Eden Azar okončao novu dobru kontru “đavola” i tako postavio konačan rezultat.