NAJVREDNIJE IZ SRBIJE: Jokić već živi NBA san, a cena njegovih usluga meriće se STOTINAMA MILIONA!

Nikola Jokić
print screen/you tube.com/DownToBuck

NBA analitičari tvrde da će usluge Nikole Jokića u nekom trenutku njegove karijere vredeti neverovatnih 300 miliona dolara.

 

Ovaj napredni analitički sistem je uporedio 22-godišnjeg centra iz Srbije sa Čarlsom Barklijem, Šonom Kempom i Kevinom Lavom kao najsličnijim igračima iz prošlosti.

Kao faktore koje se uzimaju u obzir prilikom pravljenja procene najvažnije su godine, a bitni su još visina, težina, draft pozicije, te statistika (prosek u poslednje tri sezone, najvažnija poslednja).

Sistem “provlači” profil igrača i poredi ga sa durgima koji imaju slične vrednosti u navedenim kategorijama, tako je Jokić poređen sa onima koji su u treću NBA ušli sa 22 godine. 

Prema analizi “CARMELO” algoritma Jokić će za pet godina vredeti tačno 281,3 miliona dolara! 

Osim pomenutih NBA zvezda, najviše sličnosti sa Jokićem od aktuelnih igrača ima centar Milvoki Baksa Greg Monro, a pominju se još Karlos Buzer i Andrej Kirilenko. 

Jokiću će predstojeća NBA sezona biti treća u NBA ligi, a bio je 41. pik 2014. Prošle sezone imao je prosek od 16,7 poena uz 9,8 skokova, 2,4 asistencije i ukradenu loptu po meču, a u NBA karijeri 13,2 poena, 8,4 skokova i 3,6 asistencija.