Naklon do poda za ovog momka! Fudbaler Evertona kupio karte za nezaposlene navijače

Vezni igrač 'Karamela', Stiven Nejsmit, došao je na sjajnu ideju koja će oduševiti navijače ove ekipe, ali i ljubitelje fudbala širom planete.

Kako pišu sportske.net, 27-godišnji fudbaler Evertona Stiven Nejsmit odlučio je da kupi određenu količinu karata za utakmice svoje ekipe i donira ih nezaposlenim ljudima širom Liverpula.

– Dolazim iz Ajršira sa zapada Škotske, a najveći deo života proveo sam u Glazgovu, gradu koji ima veliki problem sa nezaposlenošću. Liverpul takođe ima isti problem, pošto veliki broj ljudi u ovom gradu ima problema da nađe posao i ne može sebi priuštiti kartu za utakmicu. Namera mi je da oni koji su u takvoj situaciji dan provedu na jednoj od naših utakmica. Ovo je samo mali gest i nadam se da će da će doneti makar malo radosti ljudima. Zamolio sam centar za zapošljavanje da karte podeli ljudima u različitim delovima grada i odabere ljude koji su ostali bez posla, i to ne svojom krivicom – objasnio je momak koji je Everton pojačao pre dve godine iz Glazgov Rendžersa.

Zanimljivo, ovo mu nije prvi put da se bavi humanitarnim radom, pošto redovno pomaže beskućnicima u Liverpulu i Glazgovu, a sam ističe da je ovo samo jedan od načina da pomogne i zajednici vrati ono što je njemu kao profesionalnom fudbaleru dato.