Nakon burnog meča Partizan porazio FMP

Košarkaši Partizana NIS pobedili su u Hali sportova FMP 86:82, u 13. kolu Superlige Srbije.

FMP je vodio tokom celog meča, na početku četvrtine imao je i 19 poena prednosti, ali su izabranici Duška Vujošvića anulirali veliki zaostatak i stigli do pobede.

Partizan je tako upisao 12. pobedu i plej of čeka sa prve pozicije. U poslednjem kolu “crno-beli” će igrati sa Mega vizurom, a FMP, koji je zabeležio osmi poraz, dočekaće Crnokosu.

Tok meča:

Partizan je meč počeo sa petorkom Tepić, Lovernj, Bogdanović, Bezbradica, Milutinov.

Na drugoj strani na parket su izašli Šturanović, Čvorović, Dobrić, Gudurić, Čović.

Početak meča je obeležila rezultatska klackalica, uz dosta promašaja, a nijedan tim nije uspeo da stekne prednost veću od dva poena. Poena za Partizan postizali su Milutinov i Bogdanović, a na drugoj strani Čović, Gudurić i Šturanović (8:10). U istom ritmu igralo se i u nastavku prve četvrtine koju je FMP dobio sa 18:15.

Tim iz Železnika je bolje otvorio drugu četvrtinu i poenima Matića, Gudurića i Čvorovića otišao na plus devet. Prve poene za Partizan u nastavku postigao je Gagić. Trener FMP-a Milan Gurović pobunio se nezadovoljan sudijskom odlukom, Boris Dalo je prišao da ga smiri, a Gurović ga je odgurnuo, dobio tehničku grešku, a posle toga je isključen.

Bogdanović je pogodio oba slobodna bacanja i smanjio na tri poena zaostatka. Na drugoj strani uzvratio je Čović. Ekipa iz Železnika je dobrom reakcijom sprečila “crno-belima” da se rezultatski približi pa na poluvreme odlaze sa osam poena prednosti (43:35). Posle prvih 20 minuta Filip Čović je najefikasniji u FMP-u sa 12 poena, a devet je ubacio Gudurić. Na drugoj strani najefikasniji je Gagić sa osam poena, a šest ima Bogdanović.

Trojkom Bogdanovića počelo je drugo poluvreme, a ubrzo posle toga i Duško Vujošević dobio je tehničku grešku. FMP čuva prednost, 51:40. U jednom momentu gostujuća ekipa imala je 16 poena prednosti, a identičnom razlikom je i završena treća četvrtina, 69:52.

Kaplanović je povećao prednost FMP-a u poslednjoj četvrtini na 19 poena, a Partizan uzvraća preko Muslija i Pavlovića i smanjuje na minus 13 (73:60). Kaplanović je povećao prednost FMP-a u poslednjoj četvrtini na 19 poena, a Partizan uzvraća serijom preko Muslija, Pavlovića i Bogdanovića i smanjuje na minus 9 (73:64).

Trojkom Bertansa i pogotkom Bogdanovića, “crno-beli” stižu na samo pet poena zaostatka, na četiri minuta pre kraja. Partizan je uspeo I da preokrene rezultat u samom finišu kada je poene postigao Musli.