Nakon peha na Olimpijadi Đoković spreman počinje odbranu titule na US open-u

Novak Đoković
Youtube screenshot

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković sastaće se sa Poljakom Jiržijem Janovičem u prvom kolu Ju-Es opena. Duel je na planu turnira kao prvi posle otvaranja na centralnom stadionu "Artur Eš" i počeće oko 01.00 između ponedeljka i utorka po našem vremenu.

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković počinje pohod u odbranu titule kao prvi nosilac turnira, a do sada se nije na terenu susretao sa Jiržijem Janovičem koji je 228. igrač na ATP listi.

Četvrti Gren slem sezone, počinje u ponedeljak. Meč Đokovića i Janovića je prvi u večernjem terminu na centralnom terenu „Artur Eš” i počinje odmah po završetku svečanog otvaranja turnira, a očekuje se da će to biti oko 01.00 po našem vremenu.

Novak Đoković je u prošlogodišnjem finalu savladao Rodžera Federera sa 6:4, 5:7, 6:4, 6:4 i smatra se za glavnog favorita turnira.

Drugi na listi među 32 nosioca u muškoj konkurenciji na turniru je Endi Mari i po rasporedu takmičenja Novak bi sa njim mogao da se sretne tek u finalu.

Od srpskih predstavnika u muškoj konkurenciji prvog dana igraće još Dušan Lajović koji prvi izlazi na teren broj 12 u ponedeljak oko 20.00 po našem vremenu. Neće imati ni malo jednostavan zadatak, jer igra sa Francuzom Benoaom Peroom, koji je postavljen za 32. nosioca.

Naše predstavnice u ženskoj konkurenciji na terene izlaze tek u utorak, a samo je Ana Ivanović postavljena za nosioca na poziciju broj 30.