Nakon vesti da je POBEGAO, JAVIO SE “NAJOPAKIJI” UKRAJINAC: “Veoma sam emotivan” (VIDEO)

Nema mira u Ukrajini od četvrtka ujutru kada je objavljen početak "specijalne vojne akcije" Rusije u Ukrajini. Veliki je broj ruskih i ukrajinskih žrtava, a u sukob su aktivno uključeni legendarni bokseri Vitali i Vladimir Kličko.

Printscreen Instagram/usykaa

Stariji, 50-godišnji Vitali je gradonačelnik Kijeva oko kog se odvija velika drama sukobljenih strana, a u prvom planu je još jedan bokser, aktutelni svetski šampion Aleksandar Usik.

– Ovo je već jedan krvav rat. Nemam izbora, ako treba, boriću se – izjavio je Vitali Kličko.

Ukrajinski mediji pišu kako je iz zemlje pobegao čuveni bokser Vasilj Lomačenko koji je trenutno u Grčkoj, a isto se moglo pročitati i za najaktuelnijeg Usika, koji je, međutim, to demantovao. Usik jeste napustio Ukrajinu, ali zbog poslovnih obaveza kako bi u Londonu zakazao revanš sa Entonijem Džošuom, te se potom vratio.

– Neki su pisali da sam pobegao, ali nisam. Bio sam odsutan zbog posla, ali sam se vratio. Sada sam kod kuće. Prijatelji, moramo da se ujedinimo u ovom teškom trenutku. Veoma sam emotivan zbog svoje države i svog naroda. Svi zajedno treba da radimo na tome da okončamo ovaj rat – izjavio je Usik.