NAPAO GA SIN! Legendarni srpski sportista pretrpeo NASILJE U PORODICI

Veselina Vukovića (64), čuvenog rukometaša i nekadašnjeg selektora Srbije, pretukao je sin Petar Vuković ispred Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti u Drajzerovoj ulici.

rukomet
Wikipedia

Kako se navodi, 15. marta oko 11.00 casova, proslavljeni rukometaš Veselin Vuković (1958) pozvao je policiju i prijavio da mu ispred Specijalne bolnice za lečenje bolesti zavisnosti preti sin Petar Vuković (1988).

Policijska patrola Savskog venca je odmah reagovala. Petar je odveden u stanicu, izrečene su obe hitne mere i podneta je krivična prijava za nasilje u porodici u redovnom postupku.

Ostaje da se vidi kakve rezultate će dati istraga, koju vodi Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Lik i delo Veselina Vukovića

Vuković je kao igrač branio boje Metaloplastike, Atletiko Madrida, Alakanta i Barselone, a bio je i dugogodišnji reprezentativac Jugoslavije.

Sa reprezentacijom je osvojio zlata na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984, Svetskom šampionatu u Švajcarskoj 1986. i Mediteranskim igrama 1983. u Kazablanki. Izuzetno uspešan bio je i u Metaloplastici sa kojom je uzeo dve titule prvaka Evrope.

Tokom trenerske karijere vodio je Metaloplastiku u više navrata i reprezentaciju Srbije. Sa Orlovima je najveći uspeh napravio 2012. godine osvajanjem srebra na Evropskom prvenstvu u Beogradu.