Ana Ivanović više neće igrati za tenisku reprezentaciju Srbije, potvrdila je za "Blic" selektorka naše nacionalne selekcije Tatjana Ječmenica.

 

Ana mi je ranije ovog meseca poslala mejl u kojem mi je objasnila zašto ne želi više da igra za reprezentaciju Srbije, ali su čelni ljudi u Savezu pokušali još jednom da je ubede da se vrati u tim. Međutim, njena odluka se nije promenila. Jedino mogu da joj se zahvalim na svemu što je pružila reprezentaciji. Poštovaću odluku koju je donela i mogu samo da izrazim žaljenje jer bismo sa njom i Jelenom bili među jačim ekipama u Fed kupu i mogli bismo da pariramo svima. Ovako smo dosta oslabljeni Aninim neigranjem, ali to je njena odluka i mi možemo samo da je poštujemo – rekla je Tatjana Ječmenica za “Blic”.

Ivanovićeva je odigrala 29 mečeva za Srbiju u Fed kupu, pobedivši u 20 nastupa, a sa nacionalnom selekcijom naše zemlje stigla je do finala ovog prestižnog takmičenja 2012. godine.

Na svetskoj rang listi bila je prva posle osvajanja svog jedinog grend slem trofeja, Rolan Garosa (2008.), a trenutno je 19. igračica sveta.

U profesionalnoj karijeri osvojila je 15 titula, uz 473 pobede i i 216 pobeda u pojedinačnoj konkurenciji, odnosno učinak 28-34 u nadmetanju dublova.