“Naš problem je realnost!” Sportski novinar objašnjava gde je po njemu PIKSI POGREŠIO

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je u subotu u Budimpešti od Mađarske rezultatom 1:2, u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Printscreen Youtube/Fudbalski savez Srbije

Posle drugog poraza od Mađara u ovim kvalifikacijama, Srbija je druga na tabeli Grupe G sa deset bodova, odnosno ima tri boda manje od prvoplasirane Mađarske, uz utakmicu više. Novu šansu naša selekcija za plasman na EP ima danas protiv Crne Gore u Beogradu.

U emisiji “Uranak” na televiziji K1, nekadašnji fudbaler, a danas sportski novinar Miroslav Vjetrović i Željko Vučković, urednik sportske rubrike Tanjuga, objašnjavaju da li Srbija može do pobede i šta će odlučiti ovaj meč.

Željko Vučković otkriva kakva je atmosfera bila u Budimpešti

– Atmosfera je bila Mudijalska, a onda utakmica koja nas je potpuno potrošila. Selektor je nakon utakmice istakao da smo bili puno bolji, ali rezultat govori drugačije. To je ono što daje draž fudbalu i nikako da se okrene na našu stranu. Stalno smo nekako blizu, igramo dobro, na momente izgledamo kao najbolja ekipa na svetu, a onda imamo te neke crne rupe, kontre, greške iz kojih primamo golove – kaže Željko i dodaje:

Stalno nam se dešava da popušta u tom među prostoru između bekova i veznih igrača. Mi smo po tom ofanzivnom potencijalu, među najboljim ekipama na svetu. To što mi imamo Vlahovića, Mitrovića, Jovića koji nije tu, Sergeja, to su pozicije na kojima imamo najbolje igrače na svetu. Međutim, mora da se igra odbrana. Naš problem je tu negde. Piksi je prvi put posle dve i po godine modifikovao formaciju. Kada se branimo sa četiri igrača pozadi, onda nemamo te rupe, ali na kraju se desilo da smo mi na kraju opet primili gol iz kontranapada.  Mađari nisu među najboljim reprezentacijama u Evropi, ali imaju jedan kontinuitet. Vrlo skladan tim. To je ono što mi nemamo. Imaju dobrog golmana koji nije vrhunski, ali će odbraniti sve što je potrebno – kaže Željko i dodaje da je Piksiju poraz od Mađarske reprezentacije veoma teško pao.

Reprezentacija Srbije, u utorak 17. oktobra od 20:45h na stadionu “Rajko Mitić”, igra utakmicu protiv Crne Gore, urednik sportske rubrike Tanjuga nema sumnju da će naš tim iz ovog duela izaći kao pobednik.

– Sreća neće biti presudna u ovoj utakmici. Nemam promil dileme da ćemo iygubiti od Crne Gore. Mislim da smo kvalitetniji, ali mislim da će biti teže, zbog poraza od Mađarske – zaključio je Željko Vučković u emisiji “Uranak” na televiziji K1.

Miroslav Vjetrović, objašnjava i šta je ono što po njegovom mišljenju fudbalskoj reprezentaciji Srbije nedostaje.

– Stalno pričamo o ta tri ili četiri zadnja igrača, ali jedanaest igrača je na terenu koji igraju odbranu i napad. Neke stvari u odbrani nam nedostaju. Fale nam defanzivci, stabilniji igrači u odbrani. Prava dva desna beka nismo u srpskom fudbalu proizveli dvadeset godina.  Te dve pozicije su nam po meni bolne – kaže Miroslav i objašnjava gde je Piski po njemu pogrešio:

Naš problem je realnost. Mi mislimo da kada naša reprezentacija pobedi Portugal da smo najbolja reprezentacija na svetu, a onda kada izgubimo ovako neku utakmicu, kažemo da ne znamo ništa. Imamo tim, ali imamo i igrača koji su igrali, pa ne igraju, koji se uigravaju. Problem je što su i druge reprezentacije napradovale. Branim tu teoriju da oni imaju pravo na grešku i uvek branim naše fudbalere. U ovom meču sam video da su svi “izginuli” na terenu, ali sam nekako iznenađen da stalno mi nemamo sreće.  Ne možemo stalno da kukamo – kaže Miroslav i dodaje da je za sutrašnju utakmicu presudno jedinstvo u timu.

– Danas nam treba jedinstvo, kako na terenu, tako i u medijima. Plaši me što su naši igrači emotivno istrošeni i pod pritiskom su od raznih komentara i naslova. Što se tiče kvaliteta, ide u našu korist, ali stojim iza toga da je veliki pritisak na igračima sada – zaključio je Miroslav Vjetorivić u emisiji “Uranak” na televiziji K1.