“NAS U SRBIJI UČE O IVI ANDRIĆU”: Siniša Mihajlović objasnio zašto ne zna mnogo Ani Frank (FOTO)

Siniša MIhajlović
Beta/ Alessandro Di Marco

Srpski stručnjak, Siniša Mihajlović, iznenadio je javnost izjavom da nikada nije čuo za čuvenu jevrejsku devojčicu, čiji lik su pristalice Lacija iskoristili kao sredstvo za antisemitske uvrede.

 

Podsetimo, Lacijali su izazvali buru jer su koristili nalepnice sa likom Ane Frank u dresu rivala Rome, posle čega je Fudbalski savez Italije odlučio da u narednom kolu sve utakmice krenu minutom ćutanja i čitanjem odlomaka njenog dnevnika. Takođe, juče je kao bomba odjeknula vest da poznati srpski stručnjak, Siniša Mihajlović, zapravo nikada nije čuo za čuvenu jevrejsku devojčicu.

 

DERBI DELA KAPITALE: Dan kada RIM GORI, okršaj Lacija i Rome jedan je od NAJOPASNIJIH NA PLANETI!

Tim povodom, Mihajlović je objasnio zbog čega nije upoznat ko je Ana Frank.

Rekao sam da ne čitam novine, pa su me novinari pitali o Andrei Belotiju, a onda i o Ani Frank. To je preskakanje sa teme na temu. Bio sam zbunjen i nisam razumio kontekst. Nisam znao šta su navijači Lacija uradili. Protiv sam svih vrsta rasizma, a svake nedelje dobijam uvrede na stadionima. Nas su u školi u Srbiji učili o Ivi Andriću, ne o Ani Frank. Ne vidim zbog čega je toliki problem ako ne znam mnogo o njoj, rekao je Mihajlović posle utakmice Fiorentina – Torino.

Inače, rimski Lacio, za koga je igrao Mihajlović u periodu od 1998. do 2004. godine, odlučio je da zbog ispada svojih navijača svake godine u logor u Aušvic pošalje 200 mladih pristalica kluba kako bi se edukovali na licu mesta (više o rivalstvo Lacija i Rome možete saznati KLIKOM OVDE).