Naše dame dobile dodatnu snagu: Sonja Petrović se vratila u reprezentaciju

marina maljković
kss.rs

Selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković pozvala je danas Sonju Petrović da se priključi pripremama tima za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji.

 

Još na početku priprema sam naglašavala i insistirala na tome da ću uraditi sve što je potrebno da bih omogućila da Srbija ode na Olimpijske igre. Da bismo ostvarili taj cilj, moramo da računamo na sve raspoložive snage – rekla je selektorka u Vršcu, gde se sprema nacionalni tim.

Sonja Petrović nije igrala za reprezentaciju još od 2009. godine, najčešće zbog povreda posle napornih sezona, pošto je igrala u jakim klubovima iz Evrope, ali i u američkoj WNBA ligi.

Prošle sezone igrala je za češki USK, sa kojim je osvojila „duplu krunu”. U proseku je beležila 14 poena i sedam skokova po meču.

– Biće ovo jedno od najjačih kontinentalnih šampionata u poslednjoj deceniji i zbog toga i moramo da budemo u najjačem mogućem sastavu. Verujem da će Sonjino prisustvo pozitivno uticati na naš tim i da će nam doneti dodatni kvalitet. Nije ostalo još mnogo do početka, zato moramo da damo sve od sebe kako bi spremno dočekale duel sa Letonijom 11. juna – rekla je Marina Maljković.

Sonja Petrović ima 26 godina i visoka je 185 centimetara. Ona je raznovrsna košarkašica koja je u stanju da pokrije sve pozicije u timu, ali najčešće igra krilnog centra. Do sada je nastupala za Crvenu zvezdu, Barselonu, Burž, Čikago i Spartak iz Moskve, a ima svojene tri Evrolige. Bila je najbolja mlada košarkašica u izboru FIBA 2007. godine.

Presrećna sam što sam se vratila. San svakog igrača je da predstavlja svoju zemlju, a moje uzbuđenje ne može biti veće, pogotovo što će se Srbija boriti za plasman na Olimpijske igre. Potrudiću se da se što pre uklopim u tim… Imam veliku želju da svoj posao uradim najbolje moguće i da pozitivno utičem na dobre rezultate naše reprezentacije – rekla je Sonja Petrović.

Evropsko prvenstvo se održava od 11. do 28. juna u Mađarskoj i Rumuniji. Srbija će igrati u Grupi C, s Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.