Nasri ne može da oprosti Dešamu što ga nije poveo u Brazil: Evo šta je sad rekao o selektoru ‘Petlova’

Fudbaler Mančester sitija Samir Nasri izjavio je da nema nameru da se vraća u reprezentaciju Francuske i da selektoru Didijeu Dešamu nikada neće zaboraviti što ga nije pozvao u državni tim za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Nasri je u sezoni 2013/2014 osvojio šampionsku titulu sa Mančester sitijem i bio je jedan od najboljih prvotimaca engleskog tima, ali ga Dešam nije pozvao u reprezentaciju za Mundijal u Brazilu prošlog leta. Nasri je prošlog avgusta završio reprezentativnu karijeru.

– Izostanak sa Svetskog prvenstva je najveće razočaranje u mojoj karijeri. To me najviše boli. Dešam mi je to uskratio iako sam zaslužio poziv. To nikada neću zaboraviti – rekao je Nasri za list Ekip.

Francuski fudbaleri su štrajkovali tokom Svetskog prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi, a mediji su kao jednog od glavnih krivaca označili Nasrija pa spekulišu da zbog toga nije dobio poziv u državni tim.

– Osećam se loše, posebnog zbog moje porodice, pošto su ljudi pričali da sam stalno pravio probleme. Nisam to zaslužio. Fudbalerima koji su štrajkovali 2010. godine je oprošteno, ali meni nije – rekao je 27-godišnji fudbaler.

– Ako bih mogao da razgovaram sa Dešamom rekao bih mu da bi trebalo da se ponaša kao muškarac, da objasni svoj izbor i kaže mi šta misli. Trebalo je da sa mnom o tome razgovara kao muškarac – dodao je Nasri.

Nasri je naveo da mu je trener Mančester sitija Manuel Pelegrini predložio da se vrati u reprezentaciju, ali da on ne namerava.

– Pelegrini me je pitao da se vratim u reprezentaciju. Ali, to me ne bi usrećilo. Patio bih ako bih se vratio i zaista ne vidim način da se to dogodi – rekao je Nasri.