Nastasić: Biću spreman za novu sezonu

Fudbalski reprezentativac Srbije Matija Nastasić izjavio je danas da se nada da će sanirati neugodnu povredu kolena zbog koje je dugo pauzirao i da će biti spreman za novu sezonu.

– Imao sam problem s kolenom i to nije prvi put. Doktori su pokušavali da me vrate na teren pre nego što je trebalo i na kraju je to bilo pogrešno, jer sam i dalje osećao veliki bol. Na kraju smo uspeli da nađemo pravu terapiju i nadam se da će sve biti u redu za početak priprema pred novu sezonu –  rekao je Nastasić u intervjuu za prve valjevske internet novine Kolubarske.rs.

Na pitanje šta je istina u novinarskim spekulacijama da bi u Mančester sitiju mogao da bude ‘višak’, odgovorio je da “ne čita novine jer se svašta piše”.

– Ja sam miran, imam ugovor na još dve godine, a posle toga, videćemo šta će biti. Lepo mi je u Sitiju, nema nikakvih problema – kazao je reprezentativac Srbije.

On je ocenio da je bivši selektor Siniša Mihajlović stvorio mladu, ali izuzetno jaku reprezentaciju.

– Ima tu dosta prostora za napredak, a baza je tu. Žao mi je što je Mihajlović otisao, ali šta da se radi, moramo dalje. Njemu želim sve najbolje u daljoj trenerskoj karijeri. S Drulovićem nisam još sarađivao jer sam bio povređen –  rekao je Nastasić.

On je optimista što se tičhe učešća “orlova” na sledećem Evropskom prvenstvu.

– Imamo dobar tim, sada je sve na nama. Moramo jako da treniramo, svaku utakmicu da shvatimo kao finale i onda neće biti problema – dodao je Nastasić.

Poredeći fudbal u Italiji, gde je igrao za Fiorentinu, i Engleskoj, gde sada brani boje novog prvaka Mančester Sitija, on je naveo da ima mnogo razlika.

– Razlika je u infrastrukturi, navijačima i organizaciji. U Engleskoj je sve na mnogo višem nivou. Što se fudbala tiče, u Engleskoj se igra otvorenije i sa više ritma, dok se u Italiji dosta pažnje posvećuje taktici – kazao je Nastasić.

Nastasić je sa šest godina fudbal zaigrao u Valjevu, u lokalnoj školi Valis, a potom je prešao u valjevski ZSK. U Partizan je prešao sa 12 godina, ali nije zaigrao za prvi tim već se kalio u Teleoptiku. U Fiorentinu je otišao sa 18 godina, a posle godinu dana usledio je transfer u Mančester siti. Prošao je sve selekcije Srbije, od kadetske do A tima za koji je debitovao 29. februara 2012, protiv Kipra u Larnaki, gde je bilo 0:0.