Nastasić: Utakmica protiv Portugala je biti ili ne biti, moramo da budemo koncentrisani

Reprezentativac Srbije i fudbaler Šalkea Matija Nastasić rekao je da je predstojeća utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Portugala odlučujuća

 

– To je praktično biti ili ne biti utakmica za nas. Samo pozitivan rezultat nas ostvalja u trci za Evropsko prvenstvo i zato svi moramo biti maksimalno koncentrisani na ono što nas čeka prtoiv Portugala – rekao je Nastasić za sajt goal.com i dodao:

– Svi do jednog moramo da pružimo 200 odsto svojih mogućnosti, jer jedino tako možemo do toliko potrebnih bodova.

Srbija će se 29. marta u Lisabonu sastati sa Portugalom u utakmici četvrtog kola Grupe I kvalfikacija za Evropsko prvesntvo 2016. godine.

Nastasić je kazao da mu je izuzetno drago što je prelaskom u nemački Šalke iz Mančester sitija vratio u takmičarski ritam.

– Koliko mi je drago zbog Šalkea što redovno i fino igram toliko mi je to bitno zbog reprezentacije, u koju sam uvek rado dolazio. Nije isto kad samo treniraš u klubu i kad imaš mečeve u nogama. želiš, hoćeš, trudiš, ali te telo prosto ne sluša. Sada sam spreman da dam najbolje od sebe za Srbiju – kazao je Nastasić.

 

On je rekao da ima veoma dobru saradnju sa trenerom Šalkea Robertom di Mateom.

– Kakav je stručnjak najbolje govori njegova evropska titula sa Čelzijem, a ja ću samo dodati da je veliki taktičar i odličan pedagog, koji stoji iza svojih ideja. S njim na klupi Šalke je dobio na čvrstini i disciplinovanosti – rekao je Nastasić.

– Stalno nas savetuje gde, šta i kako treba da popravimo, što mnogo znači nama mlađim igračima, kojih je puno u Šalkeu.

Šalke posle 24 odigrane utakmice u prvenstvu Nemačke zauzima peto mesto sa 38 bodova, a Nastasić se nada da će tim do kraja sezone uspeti da izbori treće mesto i plasma u Ligu šampiona naredne sezone.

– Imamo još deset kola i isto toliko prilika da stignemo do postavljenog cilja. S druge strane, nikako da vežemo dve pobede u drugom delu sezone. Jednom odigramo odlično, drugi put ne dovršimo posao do kraja, pa budemo katastrofalni – kazao je Nastasić.

Šalke će se u subotu u Berlinu sastati sa Hertom u utakmici 25. kola Bundes lige.