Nastavak strašne serije pobeda: Novak dominantno do drugog kola AO

Novak Đoković savladao je Roberta Karbaljesa Baenu sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:0) u prvom kolu Australijan opena. Najbolji srpski teniser rutinski je savladao Španca na svom povratku na "Rod Lejver arenu".

Foto: screenshot/youtube.com/AO

Samo dva sata i dva minuta bilo je potrebno Novaku Đokoviću da savlada Roberta Karbaljesa baenu i plasirao se u drugo kolo Australijan opena – 3:0 (6:3, 6:4, 6:0).

Novak je na “Rod Lejver areni” dočekan ovacijama, a na tribinama je bio veliki broj srpskih navijača sa zastavama naše zemlje.

Od prvog poena na meču bilo je očigledno da najbolji srpski teniser uživa na terenu, da mu je nedostajao nastup na njegovom omiljenom turniru koji je osvajao devet puta u karijeri.

Novak nije iskoristio prvu brejk loptu na početku meča, a onda je spasao tri na svoj servis.

Prvi brejk viđen je u šestom gemu, Novak je poveo sa 4:2 i mirno priveo taj set kraju – 6:3.

U drugom delu igre bilo je nerešeno do 3:3, a onda Novak pravi brejk i dolazi i do drugog seta rezultatom 6:4.

U trećem setu potpuno je stao Španac, a Novak želeo da što pre završi meč, pošto je u tim trenucima prošla ponoć po lokalnom vremenu.

Sva tri servis-gema protivnika Novak je rešio u svoju korist, bio siguran u svojim servis-gemovima i osvojio treći set 6:0.

Novak je tako ostvario 35. vezani trijumf na australijskom kontinentu.

Đoković će u drugom kolu imati nešto lakši posao nego na startu turnira, pošto će mu protivnik biti bolji iz duela između Francuza Enca Koakua i Bolivijca Uga Delijena, a taj meč na programu je u četvrtak.

Novak u Melburnu juri 22. grend slem trofej u karijeri, a čak 10. na terenima Melburn parka.