NASTAVLJA DA POMERA STANDARDE: Nikola Jokić postavio NOVI REKORD karijere (VIDEO)

Nikola Jokić
print screen/you tube.com/DownToBuck

Jokić je postigao više poena nego što je proveo minuta na terenu!

Nikola Jokić nastavlja da pomera standarde, ostvario je rekord karijere sa 40 poena u pobedi Denvera nad Njujorkom 131:123.

 

U svojoj tek drugoj sezoni u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, Jokić je bio glavna zvezda u njujorškom hramu košarke, gde je zasenio čoveka koji je glavna asocijacija na košarku Nagetsa i Niksa u poslednjih 15 godina, Karmela Entonija.

Jokić je postigao više poena nego što je proveo minuta na terenu (37), pogodio je 17 od 23 šuta iz igre, ubacio i dve trojke iz tri pokušaja, te imao devet skokova (četiri u napadu), pet asistencija, te po dve blokade i izgubljene lopte.

Već u prvom poluvremenu je najavio najbolje veče u karijeri jer je za 17 minuta postigao 15 poena promašivši svega jedan od osam šuteva za dva poena.

U važnoj pobedi Nagetsa u borbi za plej-of najbolje ga je pratio Vilson Čendler sa 19 poena, po 16 su ubacili Geri Heris i Džamir Nelson koji je imao i 12 asistencija, Vil Barton sa 15 poena i deset skokova, te Derel Artur sa 13 poena.

Niksima nije bilo dovoljno 33 poena pomenutog Entonija, 17 je dodao Kristaps Porzingis, Kajl Okvin je dodao 16, 15 je ubacio Kortni Li, 13 Derik Rouz, dok je Brendon Dženings imao 13 asistencija uz samo dva pogotka iz deset pokušaja.loading...