Nastavlja sa uspesima: Ivana Španović osvojila bronzanu medalju u Dijamantskoj ligi

Naša najbolja atletičarka Ivana Španovića nastavila je sa uspesima i na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu osvojila je bronzanu medalju u skoku u dalj rezultatom 6,61 u trećoj seriji.

Posle velikog uspeha i osvajanja srebra na Evropskom prvenstvu u Cirihu, Ivana je još jednom pokazala da je u fantastičnoj formi.

Španovićeva nije nadmašila sopstveni i nacionalni rekord od 6,88 metara koji je postavila takođe na mitingu Dijamantske lige u Judžinu, ali je do bronzanog odličja došla skokom od 6,61 u trećoj seriji.

Naša najbolja atletičarka je imala i skokove od 6,52 metra u prvoj seriji, te tri puta 6,51, odnosno 6,43 u petom pokušaju.

Zlato je osvojila Amerikanka Tijana Bartoleta skokom na granici od sedam metara (6,98), pa se srebrom okitila evropska prvakinja, Francuskinja Eloiz Lesur odličnim rezultatom od 6,94 metra, a potpuno je podbacila Ruskinja Darija Klišina, koja je bila tek osma.

Ivana je ostala druga u generalnom plasmanu Dijamantske lige sa osam bodova, prva je Bartoleta sa 12, a iza naše heroine je Lesur sa sedam.