Nastavlja se agonija Milana, Atalanta prejaka za Mihinu Sampdoriju

Posle eliminacije iz Lige šampiona, Milan nastavio sa porazima i u Seriji A. Ovog puta, bodove sa San Sira odnela je Parma. Lacio uspešan u gostima, pobede Livorna i Sasuola.

Već na samom startu meča između Milana i Parme moglo se naslutiti kako će ”Rosoneri” proći i u ovom meču.

Posle samo pet minuta igre domaći su ostali bez isključenog golmana Abijatija koji je skrivio penal, pa sa igračem manje i u formi i kakvoj se nalaze, ”Rosoneri” nisu mogli da se nadaju povoljnom ishodu.

Na kraju – 4:2 za Parmu, što je treći uzastopni poraz Milana u Seriji A, posle neuspeha u duelima sa Juventusom i Udinezeom.

Ključnu ulogu u trijumfu Parme odigrao je Antonio Kasano, strelac prva dva gola za goste, u 9. minutu iz penala i početkom drugog poluvremena za vođstvo gostiju od 2:0.

Milan se tada prenuo, preko Ramija u 57. minutu smanjio na 2:1, da bi u 76. Baloteli iskoristio jedanaesterac za 2:2.

Ali, samo dva minuta je potrajala radost domaćih i nada u preokret, pošto je Amauri realizovao odličnu akciju Parme, a na samom kraju, u poslednjim trenucima meča Bjabijani zadaje završni udarac Milanu – 2:4.

Što se tiče ostalih mečeva, Lacio je sa 2:0 savladao Kaljari, golovima Lulića u 19. i Keite u 69. minutu, ali je ishod mogao da bude drugačiji da je Pinilja u 68. iskoristio jedanaesterac za domaći tim.

Od domaćih ekipa uspešni su bili Livorno protiv Bolonje (2-1), odnosno Sasuolo u duelu sa Katanijom (3-1), kao i Atalanta, koja je u “matineu” deklasirala Mihajlovićevu Sampdoriju.