NASTAVLJA SE BITKA ZA EVROLIGU: Budućnost posle iscrpljujuće borbe obezbedila četvrtu utakmicu

Košarkaši Budućnosti pobedili su večeras u Podgorici Crvenu zvezdu sa 80:72 (18:25, 25:27, 21:8, 14:14) i tako smanjili na 1:2 u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige.

Beta

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Noris Kol sa 20 poena, dok je Koti Klark ubacio 14.

U ekipi Zvezde istakao se Kejsi Rivers sa 19 poena, dok su Filip Čović i Majk Cirbes dodali po 10.

Četvrta utakmica finalne serije ABA lige igraće se u petak od 19.00 u Podgorici.

Treća utakmica finalne serije plej-ofa počela je i kao prethodne dve u Beogradu. Podgoričani su imali dosta defanzivnih problema, ali ni crveno-beli nisu briljirali.

Posle početnog vođstva Budućnosti, Zvezda je napravila seriju od 7:0 i preuzela kontrolu nad utakmicom.

Ekipu Milana Tomića u prvom poluvremenu predvodio je raspoloženi Kejsi Rivers koji je za 10 minuta na parketu postigao 19 poena, uz samo jedno promašeno slobodno bacanje.

Zvezda je u jednom trenutku druge četvrtine uspela da dođe do 12 poena prednosti, a tome je prethodio loš period igre. Rivers je tada načinio dve greške, prvo je izgubio loptu na prenošenju, a u narednom napadu je napravio faul.

Delovalo je da je momentum na strani Budućnosti, ali je Goga Bitadze u tom trenutku bezrazložno napravio nesportsku ličnu grešku, a potom je i svirana tehnička greška klupi Podgoričana.

Beron i Rivers bili su precizni s linije za slobodna bacanja, te je Branko Lazić nakon dobrog napada položio loptu u koš za 43:34. Budućnost u narednom napadu nije poentirala, a kazna na drugoj strani stigla je trojkom Berona za 46:34.

Budućnost je do poluvremena predvođena Kotijem Klarkom i Norisom Kolom uspela da smanji zaostatak na 45:50.

U istom ritmu nastavila je ekipa Jasmina Repeše i u trećoj četvrtini. Kvalitetnijom odbranom zatvorili su prilaze košu, pa su predvodjeni Kortnijem Klarkom sredinom treće deonice stigli do izjednačenja (56:56).

Serija Budućnosti, koja je na kraju iznosila 16:1, nastavila se i posle tajm-auta Milana Tomića. Klarku se pridružio i Noris Kol, pa je domaćin u jednom trenutku vodio i sa 10 poena razlike (66:56).

Crveno-beli u nastavku susreta nikako nisu uspevali da pronađu pravi ritam, Budućnost je bez većih problema kontrolistala ritam meča i lako ga privela kraju u svoju korist.