Nastavlja se ‘crna serija’ srpskih teniserki: I Jelena ispala u prvom kolu Australijan opena!

Jelena Janković je već na startu završila takmičenje na Australijan openu, pošto je poražena od 41. igračice sveta Timee Bačinski sa 2:0 u setovima (6:1, 6:4).

Srpske teniserke kao da su se dogovorile! „Crna serija” se nastavlja, a posle Ane Ivanović i Bojane Jovanovski, sa Australijan opena je već u prvom kolu eliminisana i Jelena Janković.

 

Jelena jeste bila postavljena za 15. nositeljku, ali znalo se da u Melburn nije došla maksimalno spremna.

Našoj predstavnici skoro ništa nije polazilo za rukom na startu ovog meča. Izgubila je prva četiri gema, a da je pritom njena suparnica propustila još tri brejk lopte.

Daleko neizvesnija borba viđena je u drugom setu, u kome je, međutim, Bačinski bila ta koja je jedina stizala do brejk šansi. Dve nije iskoristila u prvom gemu. Jednu nije u trećem. A pri rezultatu 4:4, kada je Jankovićeva servirala, rat nerava pripao je švajcarskoj teniserki.

Tri puta je Jelena spasavala brejk loptu tada, ali je prokockala potom i izgrađenu prednost, pa je Srpkinja izgubila svoj servis-gem, što se u narednom, ispostavilo se poslednjem, nije desilo Timei.

Ona će u drugom kolu igrati protiv bolje iz meča u kome se sastaju Japanka Kimiko Date-Krum i Ana Tatišvili, Gruzijka koja je uspešno prebrodila kvalifikacije.