NASTAVLJA SE SAGA OKO STADIONA: Viši sud presudio – JNA ne pripada Partizanu, crno-beli spremaju žalbu!

Stadion Partizana
Beta

Priča oko vlasništva nad stadionom u Humskoj još uvek traje pošto je Viši sud izrekao da on ne može da pripada Partizanu, a crno-beli sada spremaju žalbu.

 

Potpredsednik Partizana, Vladimir Vuletić, rekao je za “MONDO” da će ići i do Strazbura ako bude trebalo. Spor oko vlasništva “Stadiona Partizana” traje od 1997. godine kada je pokrenut pred Drugim opštinskim sudom, dok je od 2010. prešao u nadležnost Višeg suda.

Ovaj Sud je 2013. godine izrekao dani Partizan je vlasnik stadiona. Apelacioni sud je potom vratio Višem sudu postupak na ponovno razmatranje, da bi Viši sud doneo istu presudu. 

Partizan priprema žalbu Apelacionom sudu koja treba da bude podneta do kraja godine, a ono što je sada važno jeste da odluka Spelacionog suda mora da bude konačna i ne sme više biti vraćana pred Viši sud, rekao je danas za “MONDO” potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić. 

Vuletić ističe da je pravo apsolutno na strani Partizana i da je klub iz Humske spreman da ide i pred Ustavni sud, ali kao i pred sud u Strazburu.

Sve je počelo 1989. godine, kada je prvi čovek armije, Savezni sekretar za narodnu odbranu, general Veljko Kadijević, potpisao akt koji je bio u skladu sa tada važećim propisima, a na osnovu kojeg je tada sačinjen kojim je sačinjen ugovor o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima bez naknade.

Da bi taj ugovor bio validan, general Kadijević je pokrenuo opsežnu proceduru, koju, inače, nije morao da pokreće, na koju nije bio obavezan, jer je imao diskreciono pravo odlučivanja. Dakle, to nije morao da učini, ali je želeo da dobije sva “zelena svetla” i dobio je 29. decembra 1989. godine, kada je doneo upravni akt koji je imao potpunu pravnu snagu i izvršnost i koji se nikako ne može napadati u parničnom postupku, rekao je ranije Vuletić za ovaj portal.

Kako kaže Vuletić, zahtev Vojske Srbije datira iz iz vremena kada je ministar odbrane bio Dragan Šutanovac i da se to podudara sa tadašnjim planom da se izgradi novi moderan stadion, što je tada stopirano.

Potpredsednik Partizana zaključio je za MONDO da je on kao pravnik, apsolutno siguran da nema dileme da stadion u Humskoj pripada Partizanu.