Nastavljena žetva medalja srpskih veslača: Evropska bronza za Vasića i Beđika u Poznanju

Srpski dvojac bez kormilara Miloš Vasić-Nenad Beđik osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore koje je u nedelju završeno u Poljskoj.

 

Srbija se popela na pobedničko postolje i na devetom po redu evropskom prvenstvu od obnove ovih takmičenja 2007.

Na šampionatu Starog kontinenta, koji je u nedelju, 31. maja 2015, završen u Poznanju srpski dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik osvojio je bronzano odličje i tako nastavio niz medalja u ovoj disciplini koji traje devet godina (osvojeno tri zlata, dva srebra i četiri bronze).

U neizvesnom i uzbudljivom finalu naš čamac je potvrdio visok kvalitet. Od samog starta odvojila su se tri čamca. Britanska posada Foad, Lendgridž, svetski viceprvak iz Amesterdama 2014, izbila je na čelo, Vasić i Beđik su ih pratili u stopu, a priključak su držali i Francuzi Šardin i Mortele, olimpijski viceprvaci iz Londona 2012.

Raspored tri vodeća čamca na stazi nije se menjao gotovo 1.800 metara – Velika Britanija je bila prva, Srbija druga, a Francuska treća. U samom finišu Vasić i Beđik su pokušali da sustignu Britance, koji su odbili napad. Nadirali su i Francuzi koji su u poslednjih desetak metara stigli do srebra.

Razlika u vremenima osvajača medalja najbolji je dokaz ujednačenosti sva tri čamca – Velika Britanija je kroz cilj prošla u vremenu 6:27,89, Francuska je imala rezultat 6:28,16, a Srbija 6:28,94.

Daleko iza osvajača medalja bile su Češka (6:33,33), Mađarska (6:33,55) i Turska (6:41,93).