Srpska strelkinja Zorana Arunović osvojila je danas bronzanu medalju vazdušnim pištoljem na Evropskom prvenstvu, dok je njena reprezentacija u Đeru bila ekipno druga.

 

Arunovićeva je imala 177,5 krugova. Zlatnu medalju odbranila je kao prva takmičarka u istoriji te discipline Olena Kostevič iz Ukrajine sa 200,9, dok je srebro osvojila Antoaneta Boneva iz Bugarske sa 199.

Druga srpska predstavnica Bobana Veličković bila je šesta sa 116,5 krugova.

Arunovićevoj, prvoj na svetskoj listi vazdušnim pištoljem, koja ima svetsko zlato 2010. i pobednica je Evropskih igara, ovo je prva pojedinačna evropska medalja. Učestvovala je u osvajanju svih pet ekipnih medalja za Srbiju.

Ženska reprezentacija Srbije u gađanju vazdušnim pištoljem osvojila je srebrnu medalju sa 1.134 kruga. Zlato je pripalo Rusiji, a bronza madjarskoj.

Bronzana medalja Zorane Arunović je peta medalja srpskih strelaca u Djeru. Zlato su osvojile seniorka Andrea Arsović vazdušnom puškom i ženska juniorska reprezentacija puškom, srebro ženska seniorska reprezentacija pištoljem, a bronze Zorana Arunović pištoljem i muška reprezentacija pištoljem.

Srbija je osvojila devetu ekipnu medalju u istoriji evropskih prvenstava.loading...