Navijači Lacija seju strah: Igrači hoće da pobegnu iz kluba

Predsednik rimskog kluba Klaudio Lotito indirektno optužio navijače da loše utiču na atmosferu oko kluba, zbog čega pojedini igrači traže da budu stavljeni na transfer listu.

Najvatreniji navijači Lacija nedavno su saopštili da zbog problema sa rukovodstvom kluba do kraja sezone neće dolaziti na Olimpijski stadion u Rimu.

Oni su nezadovoljni načinom rada predsednika Klaudija Lotita i već neko vreme javno negoduju protiv njega.

S druge strane, Lotito ih je indirektno optužio da stvaraju lošu atmosferu oko kluba i da igrači zbog toga traže da budu stavljeni na transfer listu.

– Trenutna atmosfera utiče na tim. Pojedini igrači ne mogu dovoljno da se koncentrišu na svoje obaveze i traže da odu. Ne zbog lošeg odnosa sa klubom, već zbog celokupne atmosfere. Jedan od njih mi je nedavno rekao: ‘Predsedniče, nije mi više lepo ovde i to postaje problem’. Razumem ih i znam da im je trenutno loše – rekao je Lotito.

Na direktno pitanje da li su navijači ti zbog kojih igrači traže da odu iz Lacija, predsednik rimskog kluba je odgovorio ironično.

– Niko ovde ne govori o navijačima, već o atmosferi. Oni su uvek u pravu, a drugi nisu… Uskoro će i Serija A izneti stav po tom pitanju – dodao je Lotito.

Lacio se osam kola pre kraja Serije A nalazi na osmom mestu, sa pet bodova manje od pozicije koja vodi u Ligu Evrope.