NAVIJAČI OZBILJNO ZABRINUTI: Šta se dešava sa Đokovićem u Dubaiju?

Srpski šampion prošle sezone nije mogao da nastupa u Australiji, a sada je očekivano prvi favorit da praktično odbrani titulu iz 2021.

Foto: screenshot/youtube.com/BBC Now

Novak Đoković se trenutno priprema za novu sezonu, ali je na egzibiciji u Dubaiju ozbiljno zabrinuo navijače u samo dva dana dva puta.

Srpski teniser je najpre na startu Svetske teniske lige izgubio od Aleksandera Zvereva sa 6:3, 6:4 i već tada se moglo naslutiti da nije sve u redu. Dan kasnije stigla je vest koja je još više zabrinula navijače, ali ih ujedno i razljutila.

Đoković je u poslednjem trenutku odlučio da ne igra protiv Nika Kirjosa.

Dame i gospodo, Novak Đoković se nažalost ne oseća 100 odsto spremnim da igra. Ali, pošto voli navijače i tim, večeras je ovde, kao što vidite“, čulo se sa razglasa u dvorani.

I to su dve stvari zbog kojih se navijači pitaju šta je sa Đokovićem. Ipak, dosta toga je pozitivno. Niko ne očekuje da Đoković bude u top formi sredinom decembra i pogotovo na mesec dana od jednog od najvažnijih turnira u karijeri.

Đoković će od 16. januara napasti titulu na Australijan openu, ukoliko to uspe podići će svoj rekord na 10 trofeja u Melburnu. Upravo zbog toga se i priprema u Dubaiju, jer je klima najsličnija onoj u Australiji.

Pre grend slema odigraće i turnir u Adelejdu (serija 250), koji bi mogao da mu donese potrebne bodove da eventualnim osvajanjem titule kasnije na Australijan openu dođe i do prvog mesta ATP liste.

To znači da ćemo pravog Novaka moći da vidimo tek kada bude otišao u Australiju.

Do tada najviše brine činjenica da nije dovoljno zdrav, iako su svi svesni da ne želi da rizikuje ni najmanje u ovoj fazi karijere kada su u pitanju povrede.

Prošle sezone nije mogao da nastupa u Australiji, a sada je očekivano prvi favorit da praktično odbrani titulu iz 2021. godine.

Đoković je decembar iskoristio za pripreme, trenirao je i sa sinom Gorana Ivaniševića, a bio je i na finalu Svetskog prvenstva. Odlično je raspoložen i siguran u ono što radi, ali postoje određene skepse kada je u pitanju njegovo zdravstveno stanje.

Verovatno je u pitanju neki manji problem sa obzirom na činjenicu da javno nije govorio o tome.

Ipak, mnoge je začudio odnos rivala koji su potcenjivali Srbina i pre početka sezone, to bi moglo da ga motiviše dodatno. Rafael Nadal je odlučio da ne vidi da je Australijan opena za Novaka, kao Rolan Garosa za njega. Druga kuća, siguran teren.

Jasno je da neko ko je slavio devet puta u Melburnu u najužem krugu kandidata za titulu. Međutim, ne bih rekao da je Đoković izraziti favorit. Mnogo je tenisera, koji mogu da idu do samog kraja“, istakao je Nadal i začudio sve.