"Pamtimo i poštujemo šta je veliki ruski narod učinio za nas. Verujte da Srbin nikad neće staviti nož pod grlo bratu zbog navijačkih obeležja"

 

Navijači Partizana napisali su pismo simpatizerima Spartaka, u kom su naveli da oni nisu odgovorni za napad Rusa u centru Beograda!

Pristalice moskovskog Spartaka, koji je gostovao Crvenoj zvezdi, u nedelju je napala grupa ljudi u ulici Kralja Milana, posle čega su povređeni preveženi u Urgentni centar.

Javnost je osudila ovaj događaj, a mediji su preneli da su osumnjičeni simpatizeri kluba iz Humske.

“Grobari” su demantovali navode u vezi sa ovim sukobom, a njihovo pismo objavljeno je na sajtu navijača Spartaka.

Kod nas važi nepisano pravilo: bratski ruski narod ne napadamo, čak i ako ne navija za CSKA. Mi smo prvenstveno braća po veri i duhu. Mnogi tvrde da su “grobari” počinili ovaj varvarski čin. Pamtimo i poštujemo šta je veliki ruski narod učinio za nas. Verujte da Srbin nikad neće staviti nož pod grlo bratu zbog navijačkih obeležja, navodi se u pismu navijača Partizana.

Ruska agencija “Itar Tas” prenela je vest da su trojica ruskih navijača povređena u subotu uveče, ali je objavila oprečne informacije – na ruskoj verziji sajta napisano je kako su napadači navijači Partizana, dok se na engleskoj verziji ističe da su u pitanju Albanci.