Navijači Seltika podgrejali su atmosferu pred okršaj sa najvećim rivalom Rendžersoma u Liga kupu reklamom u novinama u kojoj ističu da je „Old Firm mrtav”.

Old Firm: Rat za veru i klasu! Derbi koji prevazilazi sve fudbalske granice -– pročitajte ovu temu klikom na OVAJ LINK

Seltikovi fanovi smatraju da je aktuelni Rendžers novi klub nastao 2012. i da nema veze sa njihovom omraženim rivalom osnovanim 1872. godine.

Najtrofejniji škotski klub Rendžersi su zbog bankrota likvidirali klub 2012. godine i kao novi klub krenuli iz četvrtog ranga takmičenja. Trenutno su drugoligaš.

– Kao navijači Seltika, nažalost priznajemo da je naš klub imao odnos sa Rendžersom osnovanim 1872. godine kroz Old Firm. Mislimo da je ovaj naziv duela sada suvišan zbog likvidacije Rendžersa (1872). Prvog februara navijači Seltika će bodriti naš tim u polufinalu protiv novog kluba koji je nastao 2012. godine – navodi se u reklami u jednom listu u nedelju.

– Ovo će biti prvi duel naša dva kluba, a svrha ovog saopštenja je da odredi našu poziciju u tome kako bi navijači Seltika mogli da uživaju bez učešća u onome što je fikcija nastavka kluba Rendžers – dodao je se u saopštenju koji ih je koštalo 3.000 funti.

Ovo je izazvao različite reakcije u Škotskoj, čelnik Škotske fudbalske lige Nil Donkaster je istakao da je klub sa Ajbroksa „apsolutno isti”, a pristalice Rendžersa smatraju da su te tvrdnje besmislene i da samo bespotrebno podižu tenzije pred duel dva tima.

Seltik i Rendžersi će se sresti 1. februara na Hempden parku u polufinalu Liga kupa Škotske. Dan ranije na istom mestu će igrati Aberdin i Dandi Junajted.loading...