NAVIJAČI SLOVANA ISTAKLI TRANSPARENT O KOSOVU: Zbog snažne podrške Srbima UEFA im sprema kaznu (FOTO)

Navijači kluba iz Slovačke nisu se obazirali na pretnje koje su dobili iz UEFA.

printscreen/facebook.com/ConsciencEarth

Vatrene pristalice Slovana iz Bratislave rizikovali su da njihov voljeni klub bude ozbiljno kažnjen, kada su tokom utakmice sa albanskom ekipom sa Kosova Feronikelijem, otvoreno pružili podršku Srbima u borbi protiv priznavanja takozvane države Kosovo.

Meč kvlaifikacija za plasman u Ligu šampiona između Slovana i Feronikelija podigao je veliku buru. Dva srpska fudbaler Dejan Dražić i Aleksandar Čavrić odbili su da nastupe na ovom meču, a isto je učinio i pomoćni trener tima iz Bratislave Vladimir Radenković. Slovan je prihvatio njihovu odluku i javno im pružio podršku, da bih ekspresno usledila reakcija UEFA. Opomenuli su Slovan i zapretili da će dobiti žestoku kaznu ako navijači na tribinama budu izrazili svoje stavove.

– Predstavnici UEFA su nam jasno stavili do znanja da će svako uplitanje politike surovo i beskompromisno kazniti na štetu našeg kluba i fanova. To znači da Slovan može da dobije ne samo visoku novčanu kaznu, već i mnogo bolniju u vidu zatvaranja stadiona za sledeću utakmicu koju budemo igrali u Evropi. Ovim putem želeli smo da vas obavestimo o situaciji, jer je za nas zaista važno da izbegnemo bilo kakve oštre sankcije UEFA – navodi se u saopštenju Slovana, koje je objavljeno pred meč.

Međutim, vatrene pristalice slovačkog kluba nisu se obazirale na pretnje. U jednom momentu razvile su ogroman transparent na kom je na srpskom jeziku pisalo:

– Sa zapadom u dilu to je proverena šema, al’ i dobro znajte, predaje nema! Kosmet sveta srpska zemlja – pisalo je na jednom transparentu.