Navijači su rekli svoje: U najboljoj petorci Evrolige nema nikog drugog osim Srba

Na zvaničnom sajtu Evrolige okončano je glasanje za najbolju postavu ovog takmičenja, a svih pet mesta zauzeli su srpski košarkaši.

 

Ljubitelji košarke imali su priliku da do četvrtka, 30. aprila, u podne daju svoj glas petorici košarkaša za koje veruju da su obeležili tekuću evroligašku sezonu.

Glasanje za idealnu evroligašku petorku završeno je u četvrtak u podne, a navijači su dali svoj sud i procenili da su petorica srpskih košarkaša prikazali najviše u sezoni na izmaku.

Idealnu petorku za koju su glasali navijači čine: Miloš Teodosić (CSKA Moskva), Bogdan Bogdanović (Fenerbahče Ulker), Nikola Kalinić (Crvena zvezda Telekom), Nemanja Bjelica (Fenerbahče Ulker) i Boban Marjanović (Crvena zvezda Telekom).

Najviše glasova navijača dobio je Nemanja Bjelica (15.70%), prate ga Boban Marjanović (12.94%), Bogdan Bogdanović (9.74%), Miloš Teodosić (8.89) i Nikola Kalinić (6.78).

Kompletan spisak od deset najbolje ocenjenih košarkaša od strane navijača pogledajte OVDE.

Trebalo bi napomenuti da će konačan sastav idealne petorke za sezonu 2014/2015 biti poznat tek nakon što predstavnici medija daju svoje galsove koji čine 75% od ukupnog broja.

Navijači će u ukupnom odlučivanju imati udeo od 25% glasova.