Navijačka ‘prozivka’: Ovako su Grobari ismevali navijače Zvezde

Jučerašnji duel fudbalera Crvene zvezde i Partizana više je bio obeležen međusobniim sukobima navijača, kao i okršajima sa policijom, nego dešavanjima na terenu. U međusobnom prepucavanju prostalica crveno i crno-belih, jedan detalj je izazvao posebnu pažnju.

 

Navijači Partizana su tokom 148. derbija sa Crvenom zvezdom, na južnoj tribini stadiona “Rajko Mitić” razvili transparent, kojim podsećaju na nedavne inicente tokom polufinala košarkaške ABA lige u kojima je trener crno-belih Duško Vujoševići mao okršaj sa pristalicom crveno- belih Stevanom Sojićem.

Na jugu se tokom fudbalskog derbija pojavio transparent sa natpisom: “Krajnje vreme severu dođe, naš trener bije vam vođe”.

Košarkaški klub Crvena zvezda je posle incidenata u dvorani Pionir, saopštio da Stevan Sojić, koji se našao ispred svlačionice Partizana nije huligan, kako se u medijima pisalo, već visoko obrazovani čovek, član Skupštine kluba.

 

Posted by Fudbalski klub Partizan on Saturday, April 25, 2015

Kako se kasnije saznalo, Sojić je član Skupštine KK Crvena zvezda Telekom od 2011. godine, a prethodno je četiri godine bio u istom telu fudbalskog kluba. Aktivan je, takođe i kao član Upravnog odbora Kik-boks kluba Crvena zvezda Delije.

Među najvatrenijim pristalicama Crvene zvezde, Delijama, zadužen je za osmišljavanje koreografija, a zajedno sa Borom Đorđevićem i Milanom Kalinićem učestvovao je u produkciji muzičkog diska “Pesme sa severa”, kao i u organizaciji humanitarnog koncerta za pomoć stanovništvu Kosova i Metohije, koji se prethodnih godina održavao na “Marakani”.