NAVIJAČKE PREDSTAVE OD KOJIH ZASTAJE DAH: Ovo su najbolje koreografije u 2014. godini! (VIDEO)

Nijedan meč nema takvu draž od onog kada sa tribina nekoliko hiljada glasova daje neizmernu podršku svom omiljenom timu. Nekada je dovoljna samo pesma, nekoliko šalova i par zastava. Ipak, ono što nas uvek oduševi jesu dobro pripremljene i organizovane navijačke koreografije.

Za možda i najbolju koreografiju ove sezone izabrali smo onu sa argentinskog duela Rasing – River Plejt. Glavnu ulogu imali su navijači Rasinga.

Posebno obratite pažnju na plavo–beli dim koji je u jednom trenutku zaokupirao ceo stadion.

Ako su u prethodnom snimku glavnu ulogu imali navijači Rasinga, u ovom dominira publika River Plejta. 

River Pjet je u revanšu finalnog meča Kopa Sudamerikana savladao kolumbijski Atletiko Nasional sa 2:0, i ukupnim rezultatom 3:1 (prvi duel u Medeljinu 1:1) osvojio ovo takmičenje. Južnoamerikanci poznati su po fanatizmu i fantastičnoj atmosferi koju prave na stadionu, a pogledajte kako je to izgledalo na „Monumentalu” u Buenos Airesu.

Svidelo vam se? Nastavljamo dalje… Evo šta se dešava kada na popularnu „Bombonjeru” dođe najveći rival.

Čuveni „Super Klasiko” uvek nas ostavi bez teksta. Baš takav je bio i onaj, odigran 20. novembra, kada je Boka ugostila River Plejt:

Navikli smo na paklene evropske i južnoameričke derbije. I onda kada se pitate može li biti atmosfera vrelije od one na meču River Plejta i Boke, onda svakako treba da se pozabavite markonaskim derbijem!

30. novembra je dan kada u Kazablanci sve stalo!

 

 

 

 

Odanost i privaženost klubu glavna je karakteristika navijača Legije. Ove godine, mogli smo da vidimo nekoliko originalinih koreografija uključujući i čuvenog „prasca”, kojeg ćete takođe videti na ovoj listi, ali dok ne dođemo do toga podsetimo se kako su izgledale tribine na utakmici sa ekipom Leh Poznanj, odigrana u Varšavi, u maju ove godine. Ukratko – bilo je pakleno!

Ipak, navijači Legije su u nekoliko utakmica nadmašili sopstvena očekivana, a to sve potvrđuje naredni video snimak u kome su sažeti najbolji momenti poljskog kluba u godini za nama:

Dortmundova publika smatra se za jednu od najvernijih na svetu. I pored činjenice da Borusija trenutno ima možda i najgoru sezonu u istoriji, publika je i dalje prisutna i to u velikom broju. Na ovom kratkom video snimku možete videti nekoliko fantastičnih koreografija navijača žuto–crnih koje su uvek visoko kotirane.

Kakva bi ovo lista bila, da u nju nismo svrstali veliki grčki derbi?!

Reči su suvišne… Ovakva vatrena atmosfera se ne viđa često. Stadion „Tumba” je goreo. Uživajte!

Fudbalski klub Levski iz Sofije je 24. maja proslavio 100. rođendan. Najlepši poklon bugarski tim je dobio od svoje verne publike, koja je napravila bakljadu za pamćenje:

 

Dve zanimljive situacije dogodile su se na tribinama u Srbiji.

Zbog originalnosti „Delija” i „Grobara”, nikako nismo mogli da zaobiđemo ove događaje. Naime, na utakmci šestog kola Superlige Srbije, gde je Crvena zvezda ugostila Novi Pazar, na „Marakani” su se svirale gusle, publika je glasno pevala, a bilo je i nekoliko baklji. Nešto što je zaista nesvakidašnje…

Utakmica gde su se istakli navijači Partizana, jeste prvi derbi u ovoj sezoni, koji je odigran u Humskoj 18. oktobra. „Grobari” su bili na nivou. Prelepa koreografija, a pored toga ono što niko nije očekivao – na stadion su dovedene narikače. Originalna provokacija upućena „Delijama”…

Izbacivanje Legije iz kvalifikacija za Ligu šampiona, i to zbog loše procene propisa o tome kako treba registrovati igrača koji je suspendovan na meča, izazvalo je prilično otvoreni bunt navijača ove ekipe i to na račun UEFA.

Koreografija, zbog koje je kasnije klub i novčano kažnjen, dobila je visoke ocene u navijačkom svetu. Razvijena je ogromna zastava, na kojoj je bio iscrtan prasac, ogrnut u „odelo od novca”, a koji drži poruku „šest je manje od jedan”. Ispod je bio okačen transparent koji objašnjava značenje „6<1”, a glasio je: „Jer fudbal nije važan. Novac jeste”.

Možda se u Evropi malo zna za njih, ali navijači fudbalskog kluba Al Ahli u Egiptu važe za veoma organizovanu ekipu, koja uvek priprema i te kako zahtevne koregrafije.

U utakmici sa timom Seve sport, publika je još jednom bila na zavidnom nivou: