NBA: Blistavo veče Jokića, Bobi koristi minute, Bjelica se budi (VIDEO)

Nikola Jokić
Beta

Košarkaši Denvera pobedili su noćas Indijanu sa 129:126 i ostvarili sedmu uzastopnu pobedu na domaćem terenu, a u pobedi Nagetsa učestvovao je i srpski košarkaš Nikola Jokić sa 18 poena.

 

Najefikasniji u ekipi Denvera bio je Danilo Galinari sa 23 poena, Vil Barton dodao je 21, uključujući i dva slobodna bacanja šest sekundi pre kraja utakmice.

Geri Heris dodao je 20 poena za Nagetse, a srpski košarkaš Nikola Jokić igrao je nešto više od 24 minuta, postigao je 18 poena i imao je dva skoka i tri asistencije. Rendi Foje utakmicu je završio sa 12 poena, ali je 21 sekund pre kraja postigao ključnu “trojku” kojom je obezbedio pobedu.

U ekipi Indijane najefikasniji je bio Majls Tarner sa 25 poena i sedam skokova, a Monta Elis dodao je 24 poena.

Košarkaši San Antonija pobedili su Dalas sa 112:83 i ostvarili 24. uzastopnu pobedu na domaćem terenu u ovoj sezoni. To je ukupno 33. uzastopna pobeda Spursa u domaćoj hali, pošto tamo nisu izgubili od marta prošle godine.

Lamarkus Oldridž predvodio je San Antonio do pobede sa 23 poena i sedam skokova, Boris Dijao dodao je 16 poena, Kavaj Leonard 15, a Džonatan Simons 14 poena.

Srpski košarkaš Boban Marjanović igrao je skoro devet minuta i postigao je sedam poena uz četiri skoka i asistenciju.

Jedan od najboljih igrača Spursa Toni Parker povredio je desni kuk u trećoj četvrtini. Zbog iste povrede on je početkom meseca propustio dve utakmice.

U ekipi Dalasa najefikasniji je bio Dvajt Pauel sa 15 poena, Vesli Metjus dodao je 12, a Dirk Novicki četiri poena i pet skokova.

Minesota je na svom terenu pobedila Finiks sa 117:87 i prekinula niz od devet poraza. Minesotu su do prve pobede u 2016. godini predvodili Riki Rubio i Endru Vigins sa po 18 poena, a Karl Entoni Tauns dodao je 14 poena i osam skokova.

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica igrao je skoro 23 minuta i postigao je šest poena uz dva skoka i tri asistencije.

U Finiksu, koji je pretrpeo 13. poraz u poslednjih 14 utakmica, najefikasniji je bio Brendon Najt sa 20 poena, a Makif Moris dodao je 17 poena i pet skokova.

Oklahoma je kao domaćin pobedila Majami sa 99:74 uz drugi uzastopni “tripl dabl” Rasela Vestbruka. On je postigao 13 poena, imao je još 15 skokova i 10 asistencija. To je njegov peti “tripl dabl” u sezoni a 24. u karijeri.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Durent sa 24 poena i 10 skokova, Serž Ibaka dodao je 19 poena, dok je u ekipi Majamija Dvejn Vejd, na svoj 34. rodjendan, postigao 22 poena.

Oklahoma je tako postala treća ekipa koja je ostvarila 30 pobeda u ovoj sezoni.

Hjuston je u Los Andjelesu pobedio Lejkerse sa 112:95 predvodjen Džejsom Hardenom, koji je postigao 31 poen. U pobedi je učestvovao i Dvajt Hauard sa 14 poena i 15 skokova, što je njegov deveti “dabl dabl” u sezoni.

U ekipi Lejkersa najefikasniji je bio Lu Vilijams sa 20 poena.