NBA: Dominacija Majamija i San Antonija

U jutrošnjem duelu protiv Bruklina čak petorica igrača Majamija imalo je dvocifren košgeterski učinak!

U nastavku polufinala plej ofa Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Majami je jutros savladao Bruklin sa 94:82 (15:21, 30:25, 24:21, 25:15) i poveo sa 2:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Istim rezultatom (2:0), ali polufinalne serije Zapadne konferencije poveo je i San Antonio pošto je jutros pobedio Portland sa 114:97 (29:26, 41:25, 17:20, 27:26).

U ligaškom delu šampionata, u kojem svi timovi imaji previše prilika za “popravni” Majami je izgubio sve četiri utakmice od Bruklina. U plej ofu, međutim, gde je svaki meč od izuzetne važnosti, i gde su prilike za “popravni” retkost, vrednost svakog od pretendenata na titulu dolazi do pravog izražaja.

Otuda ne iznenađuje što je učinak Majamija posle dve utakmice sa Bruklinom stopostotan. Istina, obe pobede su ostvarene na domaćem terenu, ali teško je verovati da će se bilo šta bitnije promeniti u nastavku serije. Jer, Majami je bezbroj puta dokazao da ume da se nosi sa pritiskom zbog čega je, uostalom, i šampion najjače košarkaške lige sveta.

U jutrošnjem duelu protiv Bruklina čak petorica igrača imalo je dvocifren košgeterski učinak. Predvodio ih je Lebron Džejms sa 22 poena. Sledili su ga Kris Boš sa 18, Dvejn Vejd 14, Rej Alen 13 i Mario Čalmers sa 11 koševa.

U poraženom Bruklinu najjači utisak ostavio je Mirza Teletović sa 20 poena, pri čemu je pogodio šest “trojki” iz devet pokušaja.

Naredne dve utakmice igraće se u Bruklinu, a prva od njih već u noći između subote i nedelje.

Sa 20 koševa Kavaj Leonard bio je najefikasniji pojedinac San Antonija u čijim redovima je još šest njegovih saigrača imalo dvocifren košgeterski učinak. Više od ostalih, ipak, istakao se Francuz Toni Parker sa 16 poena i deset asistencija.

Parkerov zemljak Nikolas Batum bio je najbolji igrač Portlanda, ubacivši San Antoniju 21 koš.
Naredna utakmica igra se u noći između subote i nedelje u Portlandu.