NBA finale: ‘Kraljeva konjica’ u naletu, Klivlend poveo 2:1

lebron
beta

Klivlend Kavalirsi pobedili su na svom terenu Golden Stejt Voriorse 96:91 i tako posle dva uzastopna trijumfa poveli 2:1 u seriji. Klivlend je vodio skoro celu utakmicu, a iako su se približili u finišu, "Ratnici" ipak nisu uspeli da dođu do preokreta. Najbolji u redovima Kavsa ponovo Lebron Džejms sa 40 poena, a dobru epizodnu partiju imao je i Metju Delavedova.

 

Košarkaši Klivlenda poveli su sa 2:1 u finalu plej-ofa NBA lige, pošto su noćas na svom terenu pobedili Golden Stejt sa 96:91.

Klivlend je do pobede predvodio Lebron Džejms sa 40 poena, 12 skokova i osam asistencija. Metju Delavedova postigao je 20 poena, Džej Ar Smit 10 poena, a Tristan Tompson 10 poena i 13 skokova.

Džejms je u tri finalne utakmice od 154 minuta igrao 142, postigao je 123 poena iz 107 šuteva.

Pokušavam da uradim sve što je potrebno kako bih pomogao svom timu. Ovo je finale, potpuno drugačiji izazov i uradiću sve što treba – rekao je Džejms.

 

U ekipi Golden Stejta najefikasniji je bio Stef Kari sa 27 poena, šest skokova i šest asistencija, Andre Iguodala ubacio je 15, a Klej Tompson 14 poena.

Klivlend je u trećoj četvrtini imao 20 poena prednosti, ali je Golden Stejt uzvratio predvođen Karijem, koji je u četvrtoj deonici postigao 17 poena, a posle njegove “trojke” 18,9 sekundi pre kraja, prišao na 91:94.

Džejms je nakon toga fauliran, postigao je dva poena sa linije za slobodna bacanja i obezbedio pobedu svom timu.

Uprkos porazu MVP lige Kari rekao je da je pronašao svoj ritam i čini se da je konačno “pročitao” odbranu Klivlenda.

Pronašao sam ritam i na koji način da ih napadnem i to ću zapamtiti za sledeći duel – rekao je Kari.

Naredna četvrta utakmica igraće se u četvrtak u Klivlendu.