NBA: Hjuston produžio finalnu seriju pobedom u četvrtoj utakmici

harden
beta

Košarkaši Hjustona pobedili su noćas na svom terenu Golden Stejt sa 128:115 i smanjili na 1:3 u finalu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi.

 

Hjuston je time produžio seriju koja se igra na četiri pobede. Najbolji u domaćem timu bio je Džejms Harden sa 45 poena, devet skokova i pet asistencija, Džoš Smit postigao je 20 poena, Trevor Ariza 17, a Dvajt Hauard 14 poena i 12 skokova.

Roketsi su u prvoj četvrtini bili efikasni, postigli su 45 poena, a u drugoj deonici imali su i 22 razlike i do kraja su sačuvali prednost i produžili finalnu seriju.

U ekipi Golden Stejta najefikasniji je bio Klej Tompson sa 24 poena, a Stef Kari dodao je 23 poena. On je tokom druge četvrtine skočio u jednom duelu pod košem, udario u Trevora Arizu i pao na glavu, ali se posle 12 minuta vratio na teren. 

Doživeo je kontuziju glave

Posted by Sport Dnevno.rs on Tuesday, May 26, 2015

Izgledalo je ozbiljnije nego što je stvarno bilo. Ali, odmoriću se jedan dan i biću spreman za narednu utakmicu – rekao je Kari.

Deni Grin postigao je 21 poen i imao 15 skokova za Voriorse, a Harison Barns 14 poena.

Naredna utakmica igraće se u sredu a Golden Stejt će na domaćem terenu pokušati da obezbedi plasman u finale, prvo od 1975. godine.

Hjuston je u polufinalu Zapadne konferencije uspeo da nadoknadi 1:3 protiv Los Anđeles Klipersa, ali nijedna ekipa u istoriji NBA lige nije pobedila u jednoj seriji plej-ofa kada je gubila sa 0:3.